Apps voor de fiets zijn er in overvloed, maar de MyBike-app van SKS Germany verzamelt heel wat handigheidjes in één verpakking.

Navigeren, routes registreren, rijgegevens weergeven, informatie geven over fietsdealerlocaties en servicestations in de buurt, contact onderhouden met je fietsdealer en zelfs (fiets)bellen: het kan allemaal met de gratis MyBike-app van SKS Germany. Heel praktisch ook: de Fietspas, waarin alle belangrijke fietsgegevens en foto's overzichtelijk zijn op te slaan. Je kunt deze gegevens bij diefstal bijvoorbeeld direct online delen met de Politie, verzekeringsmaatschappij en social media, zodat je de kans vergroot dat de fiets snel gevonden wordt.

Verder heeft de app een dag- en nachtmodus voor een goede leesbaarheid, een snelheidsmeter, keuze tussen staand of liggend formaat, eenvoudige navigatie met maximaal tien tussenliggende bestemmingen, routeopname, de mogelijkheid om vooraf gratis kaarten te downloaden om MB's onderweg te besparen, een weergave van het eerstvolgende pompstation, de bandenautomaat en werkplaats, handig bij pech. In de Cockpit-weergave zie je jouw gegevens over snelheid en afstand, gemiddelde snelheid, huidige hoogte, etc. Deze gegevens worden ook opgeslagen. Je kunt ook jouw fietsdealer opnemen in de app. Als je fietsdealer ook is aangesloten, kan er via de app gecommuniceerd worden, over onderhoud en dergelijke.

Uiteraard is een dergelijke app het best te gebruiken met een stuurhouder en ook dat heeft SKS in het gamma. De Compit is beschikbaar met een universele houder, om op de achterkant van je smartphonecover te kleven, maar ook in combinatie met covers voor de meest verkochte modellen van iPhone, Samsung en Huawei. De beugel zelf zet je heel stevig vast op het stuur, aan beide kanten naast de stuurpen. Hij heeft ook voorzieningen om een lamp of camera met GoPro-bevestiging vast te houden. De Compit komt in gewone versies voor zowel normale als elektrische fietsen, maar ook als Compit+ met een powerbank die zowel draadloos als met kabel je gsm van stroom kan voorzien.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!