Apps voor de fiets zijn er in overvloed, maar de MyBike-app van SKS Germany verzamelt heel wat handigheidjes in één verpakking.

Navigeren, routes registreren, rijgegevens weergeven, informatie geven over fietsdealerlocaties en servicestations in de buurt, contact onderhouden met je fietsdealer en zelfs (fiets)bellen: het kan allemaal met de gratis MyBike-app van SKS Germany. Heel praktisch ook: de Fietspas, waarin alle belangrijke fietsgegevens en foto's overzichtelijk zijn op te slaan. Je kunt deze gegevens bij diefstal bijvoorbeeld direct online delen met de Politie, verzekeringsmaatschappij en social media, zodat je de kans vergroot dat de fiets snel gevonden wordt.

Verder heeft de app een dag- en nachtmodus voor een goede leesbaarheid, een snelheidsmeter, keuze tussen staand of liggend formaat, eenvoudige navigatie met maximaal tien tussenliggende bestemmingen, routeopname, de mogelijkheid om vooraf gratis kaarten te downloaden om MB's onderweg te besparen, een weergave van het eerstvolgende pompstation, de bandenautomaat en werkplaats, handig bij pech. In de Cockpit-weergave zie je jouw gegevens over snelheid en afstand, gemiddelde snelheid, huidige hoogte, etc. Deze gegevens worden ook opgeslagen. Je kunt ook jouw fietsdealer opnemen in de app. Als je fietsdealer ook is aangesloten, kan er via de app gecommuniceerd worden, over onderhoud en dergelijke.

Uiteraard is een dergelijke app het best te gebruiken met een stuurhouder en ook dat heeft SKS in het gamma. De Compit is beschikbaar met een universele houder, om op de achterkant van je smartphonecover te kleven, maar ook in combinatie met covers voor de meest verkochte modellen van iPhone, Samsung en Huawei. De beugel zelf zet je heel stevig vast op het stuur, aan beide kanten naast de stuurpen. Hij heeft ook voorzieningen om een lamp of camera met GoPro-bevestiging vast te houden. De Compit komt in gewone versies voor zowel normale als elektrische fietsen, maar ook als Compit+ met een powerbank die zowel draadloos als met kabel je gsm van stroom kan voorzien.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!