Zadels, zadelpennen, sturen, stuurpennen en tal van accessoires zoals pompen, drinkbussen, opbergtasjes en stuurlinten: de nieuwe oogst bij PRO is niet mis. Op Eurobike lanceerde het meer dan twintig nieuwe producten.

ZADELS

De zadels van PRO worden onder meer gebruikt door de renners van Team Sunweb. Hun feedback leidde tot de ontwikkeling van het carbon Stealth Off-Road-zadel voor mountainbikes en gravelfietsen. Het Stealth-gamma bevat nu vier modellen voor elk type ondergrond. Het offroadzadel blinkt uit door zijn lichte gewicht (195 gram) en de comfortabele EVA-padding, die de druk op het zitvlak aanzienlijk verlicht in combinatie met de centrale uitsnijding.

 

STUREN

Gezien de steile opmars van gravelfietsen ontwikkelde PRO het Discover Carbon-stuur om 'weight weenies' met gravelambities tegemoet te komen. De lichte, maar robuuste carbon layup biedt de nodige sterkte en comfort. Het stuur weegt 230 gram, heeft een 'reach' van 75 mm en een 'drop' van 110 mm en is verkrijgbaar in breedtes van 40, 42 en 44 cm.

 

STUUR- EN ZADELPENNEN

De perfecte stuur- en zadelpen vinden is een delicate klus. PRO heeft gelukkig voor ieder wat wils in huis, zeker nu het ook de nieuwe Discover Dropper Seatpost met een veerweg van 70 mm, een diameter van 27,2 mm en interne kabelrouting voor mountainbikes en gravelfietsen in zijn gamma heeft opgenomen. Deze kersverse dropper-post is te bedienen via een DSP-bediening of de Shimano GRX STI-hendel. Een andere debutant is de Discover Carbon-zadelpen, die dankzij de ijzersterke Dyneema-vezels prima bestand is tegen de meest uitdagende offroadcondities. De 27,2 mm-versie weegt 216 gram en biedt 20 mm setback. Er is ook een versie met een diameter van 31,6 mm verkrijgbaar. Qua stuurpennen komt de innovatie van de nieuwe Discover-pennen (70-110 mm, hoek van 6°, diameter van 1 1/8" ...) en de lichte Vibe Carbon-pen voor racefietsen (80-130 mm, 120 gram, Di2-kabelintegratie ...).

 

POMPEN

Zij die het al geprobeerd hebben, kunnen het beamen: het is geen sinecure om met behulp van een standaard minipompje 8 bar in een band te blazen. Met PRO's nieuwe Team CO2-minipomp zou dat echter een stuk makkelijker moeten gaan. Sterker nog: na het bevestigen van een CO2-patroon zou het een kwestie van seconden moeten zijn. De minipomp is compatibel met Schraeder- en Presta-ventielen en laat uiteraard ook manuele pompactiviteiten toe. Voorts pakt PRO uit met een High Pressure-pomp voor wegfietsen en een nieuwe 'CO2 Inflator'.

 

DRINKBUSSEN EN HOUDERS

Fietsliefhebbers kunnen in het PRO-gamma kiezen uit zes drinkbusopties. Geïsoleerde bussen, offroadbussen met afsluitdoppen en bussen met een geoptimaliseerde waterstroom verbreden de mogelijkheden, temeer omdat ze een compatibel design hebben. Ze kunnen worden opgeborgen in PRO-houders die niet alleen op het frame, maar ook aan het zadel en zelfs aan de batterij van een e-bike te verankeren zijn.

 

GREPEN, STUURLINT EN OPBERGTASJES

Een goed stuurlint is geen overbodige luxe, zeker wanneer je offroad gaat. De Gravel Comfort-tape biedt extra grip en is 2.300 mm lang, waardoor hij dik rond het stuur gewikkeld kan worden. De Lock-on Trail-grepen optimaliseren de controle van mountainbikers in ruwe, hobbelige omstandigheden. Tot slot zijn er diverse opbergtasjes verkrijgbaar, zowel voor tools en reserveonderdelen als voor voeding en smartphones.

 

Meer info: www.pro-bikegear.com.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!