Frisse kleuren, nieuwe buisvormen met interne kabelgeleiding en supersterke trailcomponenten die volgens constructeur Trek van elke rit een feest maken: de nieuwe Roscoe tracht zowel beginnende als ervaren bikers te verleiden met een flinke dosis adelbrieven.

De Roscoe is een mid-fat hardtail die beginnende mountainbikers het nodige vertrouwen geeft om hun grenzen te verleggen, maar die ook ervaren rijders doet uitblinken op lastige secties of singletracks. "Plezier is het ordewoord voor al wie met deze allrounder op pad gaat. De 27.5+-wielen en de gripvaste banden (27.5x2.8 inch) bieden extra tractie en stabiliteit op wortels, rotsen en losse ondergronden, terwijl het hoogtechnologische Alpha Gold Aluminium-frame met interne bekabeling zich losjes over de trails laat bewegen", klinkt het bij Trek.

De geometrie en de lange veerweg van de Roscoe zorgen voor een vergevingsgezind rijgedrag op uitdagend terrein. Losse bochten op volle snelheid nemen of pittige klimmetjes verorberen vormt geen probleem voor deze toegankelijke mountainbike. De 1x-aandrijving is eenvoudig in gebruik, maar heeft wel een enorm bereik. Het frame is licht en vlot hanteerbaar en is achteraan voorzien van Boost141-naafbreedte voor extra bandenruimte.

De Roscoe-damesmodellen hebben dezelfde rijeigenschappen als de overige Roscoe's, maar de kleuren en bepaalde onderdelen zijn afgestemd op vrouwenmaat. Ze zijn bijvoorbeeld uitgerust met Women's Specific Design-zadels en smallere sturen, die veel prettiger aanvoelen voor vrouwen.

De adviesprijs voor de 2020-modellen van de Roscoe varieert van 899 tot 1.499 euro. Meer info vind je hier.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!