Frisse kleuren, nieuwe buisvormen met interne kabelgeleiding en supersterke trailcomponenten die volgens constructeur Trek van elke rit een feest maken: de nieuwe Roscoe tracht zowel beginnende als ervaren bikers te verleiden met een flinke dosis adelbrieven.

De Roscoe is een mid-fat hardtail die beginnende mountainbikers het nodige vertrouwen geeft om hun grenzen te verleggen, maar die ook ervaren rijders doet uitblinken op lastige secties of singletracks. "Plezier is het ordewoord voor al wie met deze allrounder op pad gaat. De 27.5+-wielen en de gripvaste banden (27.5x2.8 inch) bieden extra tractie en stabiliteit op wortels, rotsen en losse ondergronden, terwijl het hoogtechnologische Alpha Gold Aluminium-frame met interne bekabeling zich losjes over de trails laat bewegen", klinkt het bij Trek.

De geometrie en de lange veerweg van de Roscoe zorgen voor een vergevingsgezind rijgedrag op uitdagend terrein. Losse bochten op volle snelheid nemen of pittige klimmetjes verorberen vormt geen probleem voor deze toegankelijke mountainbike. De 1x-aandrijving is eenvoudig in gebruik, maar heeft wel een enorm bereik. Het frame is licht en vlot hanteerbaar en is achteraan voorzien van Boost141-naafbreedte voor extra bandenruimte.

De Roscoe-damesmodellen hebben dezelfde rijeigenschappen als de overige Roscoe's, maar de kleuren en bepaalde onderdelen zijn afgestemd op vrouwenmaat. Ze zijn bijvoorbeeld uitgerust met Women's Specific Design-zadels en smallere sturen, die veel prettiger aanvoelen voor vrouwen.

De adviesprijs voor de 2020-modellen van de Roscoe varieert van 899 tot 1.499 euro. Meer info vind je hier.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en je krijgt er onze MTB-Special bovenop! Daarin vind je tests van mountainbikes en e-MTB's van Trek, Specialized, Canyon en Lapierre, tips om een MTB te kopen, de mooiste winteroutfits, een duurtest van de Shimano Deore XT 12-speed, techniektips van een endurorijder, fietstochten in Swaziland, Marokko en de Vlaamse Ardennen, de mooiste route in Noord-Antwerpen, hoe je jouw MTB-vering moet onderhouden en instellen, hoe je een beenlengteverschil moet opvangen , spatborden, en meer. In het gewone nummer lees je interviews met Toon Aerts, Tim Merlier, Annemarie Worst, Kim Van De Steene, Kenny De Ketele en Steve Bauer. Verder: het wielerjaar 2019 in beeld, wielrennen in Amerika, de hervorming van het baanwielrennen, een vooruitblik naar de Caps Urban Cross in Kortrijk ...