Vlaamse en Waalse klassiekers, kleine en grote rondes: Dylan Teuns kan in elk van deze wedstrijden zijn mannetje staan. Onder het motto 'kiezen is verliezen' zal de polyvalente Halenaar ook in de toekomst opteren voor een gevarieerd programma: "Ik wil me niet in een hokje laten duwen."

Het voordeel van een allrounder zijn is dat je overal uit de voeten kan. Het nadeel is dat je nergens echt in uitblinkt. Dylan Teuns is een uitzondering op die regel. De man die bij de wereldtop hoort op steile aankomsten verteert ook kasseien, kan een aardig stukje tijdrijden en haalt ook na drie zware weken koers nog een hoog niveau. In de Ronde van Lombardije, samen met het WK zijn grootste doel van het najaar, wil hij de kers op de taart zetten. Geen overdreven ambitie, want de Halenaar werd vorig jaar knap derde in de Italiaanse herfstklassieker.

De Ronde van Lombardije is traditioneel de laatste grote afspraak van het seizoen. 243 kilometer, 4.000 hoogtemeters en in de finale gevreesde beklimmingen als de Madonna del Ghisallo, de Muur van Sormano en de Civiglio ... In de 'Koers van de Vallende Bladeren´ is het woord aan de klimmers. Daar hoort Dylan Teuns uiteraard bij. De 27-jarige Limburger won een jaar geleden in Como de spurt van de achtervolgende groep. Zijn podiumplaats in een Monument werd een prestatie die helaas stevig onderbelicht bleef. Niet dat hij daarvan wakker ligt. Wat er in de media verschijnt, kan hem al een tijdje niet meer deren

Jouw ploegmaat Vincenzo Nibali eindigde toen als tweede, achter Thibaut Pinot. Nibali is ook al tweevoudig winnaar in Lombardije. Mogen we dus stellen dat het grootste gevaar uit je eigen ploeg komt?
Dylan Teuns: "Ik zie het eerder als een voordeel om zo´n sterke ploeggenoot als Nibali te hebben. In Luik-Bastenaken-Luik reden we ook samen. Dat ging toen toch goed? (Nibali werd achtste, Teuns negende, red.)"

Met het verschil dat dit jullie laatste koers als ploegmaats zal worden. Daarna trekt hij naar Trek-Segafredo. Heb je veel van de ´Haai van Messina´ opgestoken?
"Eigenlijk niet, en dat vind ik wel jammer. Dat komt vooral doordat we enkel in Luik-Bastenaken-Luik en in de Tour zij aan zij hebben gereden."

Lees het volledige artikel in het oktobernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel of te bestellen via onze webshop! Abonneer je hier en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en je krijgt er onze MTB-Special bovenop! Daarin vind je tests van mountainbikes en e-MTB's van Trek, Specialized, Canyon en Lapierre, tips om een MTB te kopen, de mooiste winteroutfits, een duurtest van de Shimano Deore XT 12-speed, techniektips van een endurorijder, fietstochten in Swaziland, Marokko en de Vlaamse Ardennen, de mooiste route in Noord-Antwerpen, hoe je jouw MTB-vering moet onderhouden en instellen, hoe je een beenlengteverschil moet opvangen , spatborden, en meer. In het gewone nummer lees je interviews met Toon Aerts, Tim Merlier, Annemarie Worst, Kim Van De Steene, Kenny De Ketele en Steve Bauer. Verder: het wielerjaar 2019 in beeld, wielrennen in Amerika, de hervorming van het baanwielrennen, een vooruitblik naar de Caps Urban Cross in Kortrijk ...