WILL Sports is hét sportfestival van Vlaanderen dat plaatsvindt op 19 en 20 oktober 2019 in Kortrijk Xpo. Tijdens WILL Sports kom je als actieve sporter te weten hoe je je prestatie kan verbeteren in de breedste zin van het woord. Ontdek hier welke topnamen je er kan ontmoeten!

Met ruim 50 key notes & clinics biedt WILL Sports deze atleten een antwoord op de nood aan informatie omtrent hun sportprestaties, gebundeld rond 4 centrale thema's: performance, mental strength, food & health en body & prevention.

Voor deze editie zijn alvast opnieuw een aantal topnamen op de affiche geplaatst: Wout van Aert, Stoffel Vandoorne, Delfine Persoon, Bart Swings, Arthur van Doren, Ann Wauters, Emma Plasschaert, Frederik van Lierde, Hans Van Alphen, Dr. Johan Bellemans, Karel Sabbe, Kristof Allegaert, Tim Brys, ...

Bovendien kunnen de WILL Sports-bezoekers echt actief aan de slag. In de interactieve trainerszones gaan coaches, trainers, kiné's, osteopaten, voedingsdeskundigen, etc. live aan de slag met de bezoekers door middel van clinics, testings of intakegesprekken.

WILL Sports wil inspireren, motiveren en informeren om de actieve sporter zijn of haar prestatie te laten verbeteren.

WAT EET EN HOE TRAINT WOUT VAN AERT?

Topatleten en sportprofessionals uit verschillende disciplines zorgen op WILL Sports volop voor inspiratie brengen hun verhaal ?live on stage? brengen: welke traingingsschema?s volgen zij, hoe gaan zij om met tegenslagen of hoe laten zij zich concreet begeleiden? Maar ook professionele coaches, artsen of begeleiders delen hun inzichten met het publiek rond vier thema?s: prestaties neerzetten, voeding en gezondheid, mentale weerbaarheid en blessurepreventie.

Wout van Aert vertelt er over de uitdagingen van de combinatie weg en veld en hoe hij zich voorbereidt op de klassiekers en de Tour de France. Coaches verklappen hoe ze hun teams topprestaties laten leveren, dokters geven tips om blessurevrij te blijven voor zowel topatleten als beginnende amateursporter, maar ook een gezonde voeding komt aan bod. En dat is maar een greep uit het 2-daags programma van WILL Sports. Het volledige programma vind je terug op de website.

JUST DO IT

Naast de vele interessante inzichten die de aanwezige professionals zullen bieden, maakt WILL Sports ook ruimte voor dynamische doe- & praktijksessies in de do-booths en testzones. Innoverende trainingsessies of nieuw ontwikkelde sportproducten zullen er ter plaatse kunnen uitgetest worden.

Diverse topatleten bieden er een uniek inzicht in hun discipline en geven tips & tricks. Zo geeft Delfine Persoon een introductie in professioneel boksen, is er een initiatie Hockey door sterspeler Arthur Van Doren, kunnen bezoekers zich meten met Ann Wauters op een heus basketbalveld, leert Yuhan Tan de perfecte badmintonslag aan, en toont Matthias Casse er de knepen van het judovak.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en brengt je helemaal in voorjaarsmodus met Philippe Gilbert, Buitenlandse blikvangers Jungels, Bettiol, Fuglsang en Colbrelli, Mike Teunissen, Sean Kelly, Keirin-kampioene Nicky Degrendele, de ideale voorjaarsoutfit, het nut van voedingssupplementen, Bekende Velofiel Ozark Henry, Stig Broeckx en zijn coach voor het leven Paul Van Den Bosch, Fietsen in Zuid-Afrika en Californië, de meest betaalbare Specialized Roubaix in test, zeven Vlaamse cyclo's, en veel meer!