Na ruim 30 jaar samenwerking met Pinarello voor België en Luxembourg kreeg Carbonbike sinds 1 oktober 2019 ook het officiële distributeurschap voor Nederland toegekend. Een andere verdeler, Conimex, kan dan weer pronken met Absolute Black als toevoeging aan zijn portfolio.

Carbonbike is sinds 1 oktober de officiële en exclusieve distributeur van Pinarello en Most (het onderdelenmerk van Pinarello) voor de Benelux. Prioriteit is het iconische Italiaans merk via een kwalitatief dealernet in Nederland op de kaart te zetten. Uiteraard garandeert Carbonbike de voortzetting van de garantie en service aan bestaande Pinarello-klanten.

Naast Pinarello heeft de Belgische firma Carbonbike ook gerenommeerde merken als Kask (helmen), KOO (brillen), Giordana en Dotout (kleding), Astute (zadels) en Mulebar (sportvoeding) in haar BeNeLux-portfolio. Voor de Belgische markt is Carbonbike ook nog distributeur van het Duitse Stevens Bikes.

ABSOLUTE BLACK VERHUIST NAAR CONIMEX

Conimex heeft dan weer de opvallende kettingbladen van Absolute Black toegevoegd aan haar lijstje merken en dat als exclusieve verdeler voor de hele Benelux: "We spotten de allerlaatste nieuwigheden en spelen erop in. Zo zijn we heel blij de toevoeging van Absolute Black te mogen melden. Het is een heel mooi merk met heel veel mogelijkheden en is bovendien ontzettend complementair met ons bestaand merkenpallet. De synergie is zeker aanwezig. Conimex verdeelt naast Absolute Black ook Speedplay, DeFeet, Spatzwear, Gaerne, Solestar, Wendwax en Industry Nine."

Absolute Black maakt niet alleen ronde, maar ook ovale tandwielen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat kan uitpakken met een exclusieve blik achter de revalidatie van Wout van Aert. Verder: Zdenek Stybar, Yara Kastelijn, Ruben Apers over Bjorg Lambrecht en de veiligheidsproblemen, Erik Dekker, talentdetectie bij Telenet Baloise Lions, bikefitting voor rugpatiënten, De Streekrenner in Noord-Limburg, verantwoord snoepen en energiedips vermijden, een test van drie gravelbikes …