Pirelli heeft met de P Zero Velo 4S en de tubeless-ready Cinturato Velo twee ideale banden om het hoofd te bieden aan de winterse fietsomstandigheden. Om jou over de streep te trekken, krijg je 30 euro korting op een setje van deze banden.

Pirelli bouwde in korte tijd een stevig gamma fietsbanden uit, zodat de Italiaanse fabrikant een geslaagde comeback in de fietswereld kende. Nu wil het de doorwinterde fietser overtuigen van de kwaliteiten van de stevigste banden uit de hele Pirelli-lijn, namelijk de P Zero Velo 4S en de Cinturato Velo. Het enige wat je moet doen, is je versleten zomerbanden binnenbrengen bij een van de deelnemende winkels en je krijgt 30 euro korting op een setje Pirelli P Zero Velo 4S of Cinturato Velo.

P ZERO VELO 4S

De Pirelli SmartNET Silica garandeert een lage rolweerstand en uitstekende grip op natte wegen, zodat je een perfect presterende vierseizoensband krijgt. Het patroon op het loopvlak is speciaal ontworpen voor het betere bochtenwerk en om het water vlot af te voeren, zelfs bij echt slechte omstandigheden. Het loopvlak is dikker gemaakt en in combinatie met de antileklaag uit aramide garandeert dat een lange levensduur en hoge lekbestendigheid, zelfs bij slecht weer en koude temperaturen. Het gewicht is ronduit indrukwekkend voor een band uit deze categorie: van 205 (23 mm) tot 250 gram (28 mm).

CINTURATO VELO

Pirelli combineert zijn ervaring en de betrouwbaarheid van de SmartNET Silica-technologie met het comfort van de tubeless-ready-techniek en de lekbestendigheid van Armour Tech. Dat maakt de Cinturato Velo uiterst geschikt voor lange afstanden op variërende ondergronden. De Armour Tech-constructie combineert een dichte nylonlaag over de hele breedte met een antileklaag uit aramide en aramidevezels die verwerkt zijn in het loopvlak, zodat je een nieuw niveau van bescherming tegen zelfs de slechtste invloeden krijgt. Net zoals bij de P Zero Velo 4S garandeert het SmartNET Silica-rubber veilige ritten en een baanvastheid die je enorm veel vertrouwen schenkt in de bochten, zelfs bij miserabel weer. Doordat de Cinturato Velo beschikbaar is in maten van 26 tot 35 millimeter is hij klaar voor zowel granfondo's als lange avontuurlijke tochten. Wij konden hem al testen en daaruit leerden we dat hij heel vlot tubeless te maken is, goed bestand is tegen inkepingen en lekken en vlot rolt.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Toon Aerts, Annemarie Worst, de karatetrap van Bart Wellens, het wielerseizoen op de weg in beeld, Dries De Bondt … De actieve wielerfanaat kan genieten van het ruime Dossier Mountainbike, met enkele gerichte tips voor een betere basistechniek, 3 hardtails van de nieuwe generatie (BMC Twostroke, Canyon Exceed en Specialized Chisel), Shimano's nieuwe e-MTB-aandrijving, de lichte Rotwild R.X375 met Shimano EP8-motor, en downhillen in Andorra. Verder: de beste winteroutfits, hoe je overtraining kan vermijden en verhelpen, waar de profs overwinteren, Bekende Velofiel Cath Luyten, en veel meer!