Na het nieuwe crossparcours aan de Blaarmeersen in Gent, kunnen we deze week de nieuwe Bike Trail in Herentals verwelkomen. Bedenker Paul Herygers zegende het nieuwe, technischere MTB-parcours op de skiberg woensdag in.

Het nieuwe mountainbikeparcours vertrekt op de parking van de Vlaamse Wielerschool in Herentals en heeft als bedoeling om een hogere moeilijkheidsgraad te bieden dan de bestaande parcoursen in de regio. Op het domein van Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan (die het parcours in tweeën deelt) verzamelde de jeugd woensdagnamiddag om de 4,4 kilometer lange omloop in te fietsen.

Het idee voor het technische parcours kwam blijkbaar van Paul Herygers zelf. Hij zag wel potentieel in de oude skiberg. Door het hoogteverschil kon er een stevige klim in het traject worden gestopt en die zal niet voor iedereen zijn weggelegd, zeker bij lastigere omstandigheden. Daarnaast kan je jouw techniek ook bijschaven in de andere klimmetjes en afdalingen en in de vele korte bochtjes.

Het parcours is toegankelijk voor iedereen tussen zonsopgang en -ondergang, maar door de techniciteit is een helm wel verplicht. Je kan van de douches en kleedkamers in de sportfaciliteiten gebruikmaken, maar voor de bikewash wordt wel een kleine vergoeding gevraagd. Er is een aansluiting op de rode, groene en blauwe MTB-routes van Herentals, zodat een trip naar hier altijd de moeite loont.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Toon Aerts, Annemarie Worst, de karatetrap van Bart Wellens, het wielerseizoen op de weg in beeld, Dries De Bondt … De actieve wielerfanaat kan genieten van het ruime Dossier Mountainbike, met enkele gerichte tips voor een betere basistechniek, 3 hardtails van de nieuwe generatie (BMC Twostroke, Canyon Exceed en Specialized Chisel), Shimano's nieuwe e-MTB-aandrijving, de lichte Rotwild R.X375 met Shimano EP8-motor, en downhillen in Andorra. Verder: de beste winteroutfits, hoe je overtraining kan vermijden en verhelpen, waar de profs overwinteren, Bekende Velofiel Cath Luyten, en veel meer!