Speciaal voor de eerste wegwedstrijd van Mathieu Van der Poel stak Shimano het nieuwste topmodel bij de schoenen , de RC9, in een Fortnite-jasje. Het is een publiek geheim dat Van der Poel een grote fan is van het hyperpopulaire spelletje.

Mathieu Van der Poel komt met zijn ploeg Alpecin-Fenix aan de start van de Ronde van de Algerve. Daar treft de Nederlandse alleskunner met onder meer Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert heel wat sterke Belgen.

Dankzij de custom made schoenen van Shimano heeft Van der Poel alvast wat extra motivatie om zijn beste benen te tonen aan het publiek.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!