Een sketch uit een eindejaarsshow op de IJslandse tv gaat momenteel viraal. Daarin zien gefrustreerde automobilisten een fietser de file omzeilen. De quote 'Waarom koop je geen auto, loser' is een prachtig staaltje ironie, maar is eveneens pijnlijk herkenbaar.

Tijdens de jaarlijkse humoristische tv-show op Oudjaar vertoonde de IJslandse nationale omroep RÚV Sjónvarp een sketch met een fietser die een stilstaande rij auto's achteloos voorbijsteekt. In een van de auto's in de file zit een koppel en dat duo gaat volledig uit zijn dak omdat de fietser het aandurft om zomaar verder te rijden terwijl zij vastzitten. "Waarom koop je geen auto, loser!", is dan ook een prachtige satirische quote die vermoedelijk dient als aanklacht tegen de IJslandse autocultuur. De klacht van verstokte autoadepten dat al het geld naar fietspaden gaat, hebben we hier ook al eens gehoord...

Bekijk het filmpje hier:

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!