Sinds de zege van Mathew Hayman in Paris-Roubaix met de aerodynamische Scott Foil wordt er duchtig geëxperimenteerd met aerofietsen op de kasseien. Ridley paste de Noah speciaal aan en vier Lotto Soudal-renners mochten de vernieuwingen uitproberen.

Net voor de Ronde van Algarve trok Marc Sergeant met vier renners naar de Noord-Franse kasseien, die er trouwens erg vettig bij lagen, om er de 'Roubaixbestendige' Ridley Noah Fast uit te proberen. De voorvork werd aangepast zodat die een vorksprong van een halve centimeter langer kreeg. Dat betekent dat het voorwiel een halve centimeter verder naar voren staat, wat zorgt voor meer stabiliteit en zelfs extra comfort - exact wat renners nodig hebben in een loodzware koers zoals Paris-Roubaix

Renners en ploegen zijn tegenwoordig steeds op zoek naar manieren om snelheid te winnen en vermogen uit te sparen, en daarin past deze poging om de snelle Noah Fast zelfs in de allerzwaarste kasseiklassieker in te zetten. Dankzij de schijfremmen is er in elk geval voldoende ruimte om dikke banden te monteren.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!