267.000 volgers op Instagram, 36.400 'abonnees' op Twitter en vanaf vandaag ook een eigen kledinglijn: het gaat hard voor Remco Evenepoel. Niet alleen op de fiets, maar zeker ook ernaast. In samenwerking met multibrand fashion store ZEB creëerde hij zijn eerste 'winnaarscollectie': R.EV 1703.

De jongste winnaar van een klassieke eendagskoers in bijna honderd jaar tijd, de jongste laureaat aller tijden van een meerdaagse rittenkoers van het niveau van de Baloise Belgium Tour, de jongste Sportman van het Jaar ooit ...: het hoeft geen betoog dat Remco Evenepoel (nu al) een wielerfenomeen is. Het goudhaantje van The Wolfpack hoopt ook met zijn kersverse kledingcollectie records te kunnen breken. "Ik experimenteer al een tijdje met een eigen supporterslijn op mijn website. Nu mijn wielercarrière een hoge vlucht neemt, werd het tijd om dit te professionaliseren en samen met ZEB een officiële collectie te lanceren, die voor iedereen toegankelijk is", zegt de 20-jarige Brabander.

Evenepoels collectie, die de naam R.EV 1703 kreeg (een combinatie van Remco's initialen en de postcode van zijn woonplaats Schepdaal), bestaat onder meer uit T-shirts, sweaters en broeken voor mannen, vrouwen én kinderen. De designs zijn opvallend kleurrijk. Behalve tinten als electric blue en kakigroen springt vooral het roze T-shirt in het oog. Een leuke verwijzing naar een van Remco's grote doelen dit wielerjaar: de 'maglia rosa' dragen in de Giro, de allereerste grote ronde die hij zal betwisten. "Toen ik honderd procent zeker was dat ik zou starten, heb ik het idee voorgelegd aan de ontwerpers van ZEB. Een eerste grote ronde is toch iets speciaal, dus ik ben blij dat we daar extra cachet aan kunnen geven via dat roze T-shirt. Het resultaat mag er absoluut wezen!"

 

   detail

 

Eveneens bijzonder is dat de R.EV 1703-collectie allerlei knipoogjes naar het wielerjargon bevat. Denk bijvoorbeeld aan quotes zoals 'Bidon collé', 'Against the clock' en 'Life is a time trial'. "Het zijn uitspraken die zeer toepasselijk zijn voor het leven van een wielrenner, dus ik vond het leuk om dat ertussen te steken. De link met de fiets en het wielrennen is zeer belangrijk voor mij. Zeker het gezegde 'Life is a time trial' kan me erg bekoren. Net als een tijdrit is het leven soms een hectische race tegen de klok. Een leuke vergelijking, vind ik", aldus Evenepoel.

Dat de R.EV 1703-collectie nu officieel gelanceerd is, wil niet zeggen dat ze niet meer kan worden uitgebreid met extra designs. "Remco's belangrijkste afspraak van 2020 zijn de Olympische Spelen in Tokio. Het is niet dat we hem onder druk willen zetten, maar we staan al te popelen om naar aanleiding van een eventuele gouden medaille een extra T-shirt uit te brengen. Net zoals Remco zal onze productie dan een race tegen de tijd starten om het zo snel mogelijk in de winkels te krijgen", belooft ZEB.

Meer info over de gloednieuwe R.EV 1703-collectie vind je hier.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!