Mountainbikemerk Santa Cruz heeft met de Heckler eindelijk zijn eerste e-MTB afgeleverd en besloot dan maar meteen om die te overhandigen aan stuntman Danny MacAskill. Die toont op twee unieke Schotse locaties waartoe de fiets in staat is.

De Heckler heeft een frame en achterdriehoek die helemaal uit carbon bestaan. Ook de batterijcovers zijn van carbon. Alle modellen krijgen 160 mm voorvering en 150 mm achtervering via Santa Cruz's eigen Lower Link VPP-systeem. Een ingewerkt spatbord beschermt het veringsysteem achteraan. Uiteraard hanteert de fiets de Boost-inbouwbreedte. De Heckler is gemaakt voor 27,5" wielen en krijgt 2,6" brede banden.

Santa Cruz gebruikt de Shimano Steps E8000-aandrijving in combinatie met de 504 Wh-batterij. Gewichten van de complete fietsen variëren van 21 tot 21,6 kg, en prijzen van 7.499 (SRAM NX Eagle, RS Yari) tot 13.399 euro (XX1 Eagle AXS, FOX 36-E Float Factory). Zoals gewoonlijk bij Santa Cruz krijg je wel levenslange garantie op het frame, carbon wielen (indien van toepassing) en de lagers van de achterdemper.

Als je niet meteen overtuigd bent van hoe behendig je kan omgaan met zo'n e-MTB, bekijk dan zeker het filmpje met Danny MacAskill die zich mag uitleven op de Heckler op twee prachtige Schotse locaties.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!