Philippe Gilbert schakelde dit seizoen niet alleen terug over naar zijn oude ploeg, maar ook naar het materiaal van Ridley en Campagnolo. Voor dat Italiaanse merk legde hij nog eens uit wat het betekent om met hun onderdelen te rijden.

Phillipe Gilbert keerde afgelopen winter terug op het oude nest bij Lotto Soudal Cycling Team. Een nieuw team, betekent nieuw materiaal, al is de kwaliteit van Campagnolo hem niet onbekend. De fietsen van het team zijn dit jaar uitgerust met Campagnolo Super Record 12-speed EPS Disc en Bora One-wielen.

In bovenstaand filmpje verduidelijkt hij zijn relatie met het Italiaanse onderdelenmerk: "Campagnolo heeft een lange geschiedenis in het wielrennen en het is leuk om te zien dat de beste renners van vroeger voornamelijk Campagnolo gebruikten. Sinds ik mijn nieuwe fiets heb, heb ik de 50 mm hoge Bora-wielen gebruikt, want die kunnen overal hun werk doen: ze dalen goed, klimmen goed en ook op het vlakke reageren ze goed. Daar ben ik blij mee. Ik denk dat ik deze combinatie bijna heel het seizoen zal gebruiken."

Gilbert verzamelde al heel wat memorabele momenten met Campagnolo: "Een speciaal moment met Campa? Ik denk bij mijn winst in Luik-Bastenaken-Luik, toen ik het knopje indrukte en op de twaalf (het op één na zwaarste kroontje, red.) sprintte. Ik denk niet dat ik toen de elf heb gebruikt, want het is er nog altijd vals plat, maar toen ik de laatste keren schakelde voor ik over de streep kwam: dat is mijn favoriete moment."

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer ligt nu in de winkel en je krijgt er zomaar de Crossgids bij. Daarin vind je alle renners, alle topcrossen en een analyse van de kalenderwijzigingen, Sven & Thibau Nys, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Tormans CX met Quinten Hermans en Corné van Kessel, Masterclass crosstubes, en fietstests van de gravelbikes van crossexperts Canyon, Stevens & Ridley. In het gewone nummer ligt de focus dan weer enerzijds op de voorjaarsklassiekers die in het najaar worden verreden (met Greg Van Avermaet) en anderzijds de Giro (met Steven Kruijswijk), tips hoe je het herstel kan bevorderen, de mirakelzege van Johan Museeuw in Roubaix, en veel meer!