Philippe Gilbert schakelde dit seizoen niet alleen terug over naar zijn oude ploeg, maar ook naar het materiaal van Ridley en Campagnolo. Voor dat Italiaanse merk legde hij nog eens uit wat het betekent om met hun onderdelen te rijden.

Phillipe Gilbert keerde afgelopen winter terug op het oude nest bij Lotto Soudal Cycling Team. Een nieuw team, betekent nieuw materiaal, al is de kwaliteit van Campagnolo hem niet onbekend. De fietsen van het team zijn dit jaar uitgerust met Campagnolo Super Record 12-speed EPS Disc en Bora One-wielen.

In bovenstaand filmpje verduidelijkt hij zijn relatie met het Italiaanse onderdelenmerk: "Campagnolo heeft een lange geschiedenis in het wielrennen en het is leuk om te zien dat de beste renners van vroeger voornamelijk Campagnolo gebruikten. Sinds ik mijn nieuwe fiets heb, heb ik de 50 mm hoge Bora-wielen gebruikt, want die kunnen overal hun werk doen: ze dalen goed, klimmen goed en ook op het vlakke reageren ze goed. Daar ben ik blij mee. Ik denk dat ik deze combinatie bijna heel het seizoen zal gebruiken."

Gilbert verzamelde al heel wat memorabele momenten met Campagnolo: "Een speciaal moment met Campa? Ik denk bij mijn winst in Luik-Bastenaken-Luik, toen ik het knopje indrukte en op de twaalf (het op één na zwaarste kroontje, red.) sprintte. Ik denk niet dat ik toen de elf heb gebruikt, want het is er nog altijd vals plat, maar toen ik de laatste keren schakelde voor ik over de streep kwam: dat is mijn favoriete moment."

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!