Wout van Aert gaf op Instagram een inkijk in hoe het voelt om als profrenner om te gaan met de uitgestelde en afgelaste koersen, en met de maatregelen om het coronavirus in te dijken. "Ik zal Sarah helpen het huis schoon te maken", is een van zijn pragmatische oplossingen.

"Hoewel koersen het verste van mijn gedachten was de afgelopen week, wil ik een update geven van de huidige situatie voor een sportman", verklaart Wout van Aert op Instagram. "Aangezien de UCI beslist heeft om alle wedstrijden  tot eind april af te lassen, heb ik besloten om een kleine trainingspauze in te lassen. Ik ben nu veel relaxter omdat we tenminste een soort plan kunnen opstellen. Het voelt alsof de onzekerheid van de afgelopen weken en het voortdurende 'risico' om besmet te worden veel mentale energie heeft gekost."

"Volgende week wil ik met een opgeladen batterij starten met de opbouw naar mei (Van Aert plaatst hier een vraagteken bij omdat het nog erg onzeker is vanaf wanneer er weer gekoerst zal worden, red.) en de zomer! Tot dan zal ik Sarah helpen het huis schoon te maken en allerlei taakjes te doen (heb ik dit echt gezegd?)."

"Maar wat echt van tel is, is iedereens gezondheid! Ik ben zelf onder de indruk van de unanimiteit in de wereld. Ik geloof dat we dit virus samen kunnen overwinnen! Ik hoop dat jullie allemaal veilig blijven en wat positieve vibes blijven behouden tijdens deze speciale periode. Er komen betere dagen aan."

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!