Na één week hebben al meer dan 7500 Belgen individueel aan een virtueel evenement deelgenomen en dat gedeeld op Keep Moving. Samen hebben de deelnemers meer dan 300.000 km afgelegd! De medaille die ze daarvoor kregen hebben ze via social media aan een zorgverlener geschonken.

In de eerste week sinds de lancering werden ruim 10.000 'challenges' afgewerkt, dan zijn de virtuele varianten van evenementen die normaal nu hadden plaatsgevonden. Maar liefst 1750 fietsers reden de volledige 83, 114 of 150km zoals dat in de Proximus Omloop van Vlaanderen het geval zou geweest zijn of een stukje van de AG Driedaagse Brugge - De Panne. Iedereen kan op eender welk moment individueel het equivalent van die evenementen lopen, wandelen of fietsen bij hem of haar thuis of in de onmiddellijke buurt, ook in stukjes.

Wat nog belangrijker is: het draait bij Keep Moving niet alleen om zelf bewegen, iedereen beweegt vooral voor de mensen uit de zorg. Wie een challenge heeft afgerond, krijgt een virtuele medaille en schenkt die - door de medaille te delen via social media - aan zorgverleners naar keuze. Er gingen al 4000 medailles naar één of meerdere zorgverleners. 

Keep Moving blijft iedereen aanmoedigen om te lopen, wandelen of fietsen thuis of in de buurt en binnen de richtlijnen van de overheid! Door je eenvoudig aan te melden op het platform, je sportapp te koppelen en te starten, schenk je ook jouw medaille aan een held uit de zorg! 

Het gratis initiatief wordt gesteund door viroloog Marc Van Ranst, de ministers Jambon, Weyts en Beke aan Vlaamse kant en minister Crucke aan Waalse kant. Maar ook door een heleboel topsporters, voormalige topsporters of sportieve sympathisanten uit eigen land. Ruim 35 van hen lanceerden de Keep Moving boodschap al via een video-oproep in hun netwerk.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat uiteraard de allesoverheersende crisis niet uit de weg. Mathieu van der Poel verlegt zijn focus naar de mountainbikedoelen, Flandriens Lampaert, Van Avermaet, Naesen, Teuns & Wellens staan op non-actief, kameraden Jasper Stuyven en Mads Pedersen over vriendschap in de koers, Fabian Cancellara over zijn Ronde van Vlaanderen 2010, de dames van Boels-Dolmans, wielerbelofte Ward Vanhoof dompelt ons onder in het koersgevoel, Elke Vanhoof op haar BMX naar Tokio ... De actieve wielerfanaat krijgt minstens evenveel relevante info: de grote raceschoenentest, de ultieme tips om indoor te trainen, review van de Scott Addict RC, mountainbiken in het verrassende Genk, de veiligheid van voedingssupplementen, fietsen in de Bourgogne, Do's & Don'ts over darmparasieten en sauna's, en veel meer!