Ook al weten ze niet wanneer ze weer mogen koersen, de profrenners blijven trainen. Zo rijdt Oliver Naesen vandaag het parcours van de E3 Harelbeke af. Ook wielertoeristen hoeven niet stil te zitten. 'Keep Moving' is het motto! En deze week kan je virtueel de E3 Cyclo - Johan Museeuw Classic rijden...

Vandaag zou er in Harelbeke naar een opvolger van Zdenek Stybar gezocht worden. Maar helaas. De coronacrisis gooit roet in het eten. Geen E3, geen Vlaamse voorjaarskoersen dit jaar. En zondag ook voor de wielertoeristen geen E3 Cyclo - Johan Museeuw Classic.

Keep Moving is het virtuele alternatief. In de week dat de 'echte' cyclo's hadden moeten plaatsvinden, kan je via dit bewegingsplatform van Golazo virtueel deelnemen en dit volledig gratis.

Virtueel als in: je fietst de kilometers van het event in de omgeving van je woonplaats (je doet dit uiteraard binnen de geldende richtlijnen van de overheid) of thuis op de rollen, registreert alles met je activity tracker en connecteert met Keep Moving. Het is niet nodig om de volledige afstand in één keer af te leggen. Je krijgt een week de tijd voor je 'challenge'. Elke succesvol afgeronde challenge wordt beloond met een virtuele medaille, die je via social media kan schenken aan (iemand uit) de zorgsector.

Keep Moving is vandaag/vrijdag zijn tweede week ingegaan. De komende 7 dagen kan je virtueel deelnemen aan de E3 Cyclo - Johan Museeuw Classic (78, 121 of 157 km). Keep Moving heeft al meer dan 7500 registreerde sportievelingen die een uitdaging niet uit de weg willen gaan.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!