Victor Campenaerts zit niet om een stunt verlegen, dat bewees hij nog maar eens tijdens een trainingsritje. De werelduurrecordhouder hield een milieuvriendelijke wielertoerist tegen om hem te belonen met 50 euro.

"Ik zie nog te vaak jonge wielrenners die zomaar hun papiertjes weggooien op straat. Het maakt me gelukkig als ik zie wanneer mensen zoals u hun afval mooi bijhouden. Dat is goed voor het milieu, daarom wil ik u graag 50 euro geven als beloning. Ik zal dat nog herhalen bij jongere renners, weliswaar met kleinere bedragen", aldus Campenaerts.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!