Na twaalf dagen hebben alle deelnemers aan Keep Moving - goed 9000 intussen - samen al dik 800.000km bewogen. Als het een echte estafette zou geweest zijn, was het volledige Keep Moving-peloton samen al 20 keer de wereld rond geweest.

Nochtans draait het bij niemand om zo lang, zo ver of zo hard mogelijk, dat blijkt uit de cijfers. Gelukkig gaat het wel voor iedereen om die virtuele medaille die ze aan een zorgverlener kunnen geven. Er zijn al dik 7500 medailles uitgedeeld...

Hoeveel?
 
Een gemiddelde deelnemer heeft al drie prestaties geleverd. Met de fiets wordt er gemiddeld zo'n 40 kilometer afgewerkt aan een slordige 23 kilometer per uur. Die gegevens tonen aan dat iedereen op dit platform de overheidsadviezen om gematigde inspanningen te leveren duidelijk opvolgt en dat juichen wij meer dan wie ook toe!

Wanneer? 

In het weekend wordt uiteraard het meest bewogen en worden ook de langste afstanden afgelegd. Op weekdagen wordt het vaakst na de middag gesport tussen 13u en 17. Ook tussen 17u en 22u wordt er veel bewogen, maar zijn de afstanden wel korter. Tijdens weekends zijn zowel de voor- als namiddag de drukste momenten en worden de meeste afstanden afgelegd.

Wie? 

De mannen zijn (voorlopig?) in de meerderheid op Keep Moving, iets meer dan een derde zijn vrouw. Momenteel spannen vrouwen tussen 25 en 44 jaar en mannen tussen 30 en 49 de kroon qua aantal deelnemers.

En voor de geeks: 2 op 3 deelnemers aan Keep Moving gebruikt Strava als technologie om de prestaties te registreren.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!