Jean-Michel Saive was ingeschreven voor We Ride Flanders en kon zaterdag 4 april dan ook niet zomaar laten passeren. Hij nam een abonnement op Zwift en reed de 235 kilometer dan maar op het Ronde-achtige parcours van Richmond. Sterk werk!

Jean-Michel Saive houdt niet alleen van tafeltennis, maar ook van de fiets. Zoals het een echt gepassioneerde wielerfanaat betaamt, had hij zich ingeschreven voor We Ride Flanders. Hij keek er blijkbaar zo hard naar uit om op het legendarische parcours, één dag voor de profs in de Ronde van Vlaanderen, te schitteren dat hij de befaamde toertocht op een speciale manier wou eren.

Twee dagen eerder had hij al eens stevig getraind door 100 kilometer te rijden op Zwift en zaterdag 4 april was het dan tijd voor het echte werk. Om 8u20 nam hij plaats op zijn fiets op de rollen en pas 7 uur en drie kwartier later kwam hij er terug af - zijn beweegtijd is namelijk gelijk aan de verstreken tijd. Dat betekent dat hij mooi boven de 30 kilometer per uur bleef. 

We zijn er zeker van dat de bekendste Belgische tafeltennisser ooit geen slecht figuur zou hebben geslagen op het echte parcours. Als het hele peloton zich later dan toch nog op gang trekt vanuit Antwerpen, zal Saive er zeker klaar voor zijn.

Saive voltooide deze uitdaging niet zomaar. Hij registreerde ze ook via KeepMoving.eu en schonk daarna zijn Thank You-medaille aan de zorgverleners. Ook jij kan dat doen en zo de helden van deze crisis een hart onder de riem steken!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!