Ben je verlekkerd op een nieuwe Ridley of Eddy Merckx, maar weet je niet hoe je eraan kan geraken, dan kan je vanaf nu terecht in de nieuwe webshop. Met dit initiatief wil Belgian Cycling Factory al zijn Belgische fietsenwinkels doorheen deze moeilijke periode loodsen.

"COVID-19 legt, zoals alle gewone winkels, een heel groot deel van onze fietsenwinkels lam. Logisch, want dat is nu eenmaal nodig om dit virus te verslaan. Toch kunnen we de noodkreten van verschillende van onze dealers niet zomaar naast ons neer leggen," vertelt Jochim Aerts, CEO van Belgian Cycling Factory.
 
"Om ons Belgisch dealernetwerk zo goed mogelijk te ondersteunen, hebben we daarom besloten om een online shop open te stellen voor consumenten. Ze kunnen online kopen en wij leveren de fiets de volgende werkdag aan huis," legt Jochim Aerts uit. "Vanuit de overheid kwam 2 weken geleden al de oproep om zeker te blijven sporten. Fietsen speelt daar een cruciale rol in. Wel, elke Belg die op zoek is naar een fiets kan daarvoor bij ons terecht."
 
De webshop is zo opgebouwd dat de consument bij het afrekenen verplicht een fietsenmaker moet selecteren. De geselecteerde fietsenmaker zal ook zijn gebruikelijke marge van de verkochte fiets ontvangen. Ook al hoeft hij geen seconde tijd aan die consument te besteden.
 
"We hebben de webshop #GOFIT19 genoemd. Een vrolijkere hashtag die hopelijk die van COVID-19 snel kan overwinnen," legt Jochim Aerts uit, "We gaan ook 19 EUR per verkochte fiets doneren aan het Revalidatie- en MS-Centrum uit Pelt. Zij hebben Stig Broeckx zo goed geholpen na dat verschrikkelijk ongeluk en het overkoepelend ziekenhuis (Mariaziekenhuis Noord-Limburg) is ook een fantastische strijd aan het leveren. Zij verdienen meer dan ooit deze steun!"
 
De webshop staat reeds live en is te vinden op www.gofit19.be. Belgian Cycling Factory schaart zich daarmee bij een aantal andere merken die op een gelijkaardige manier hun spullen aan de man blijven brengen, zoals Specialized (via de gebruikelijke site), Scott (via BikeStoresUnited.be), Pinarello en Stevens (via Peloton Bike Store) en andere. Ook enkele fietsenzaken hebben al eigen webshops of bestelservices opgestart en leveren de nieuwe fietsen gewoon aan huis.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!