Net zoals alle andere bijeenkomsten moest het MTB- en cyclocrosskamp van de Sven Nys Academy tijdens de paasvakantie de deuren dichthouden vanwege de coronacrisis. Om de jeugd toch nuttig en leuk bezig te houden, lanceren Sven en Thibau Nys online challenges en instructiefilmpjes.

Iedereen die is ingeschreven voor de kampen in 2020 krijgt vanaf maandag 13 april vijf dagen lang een filmpje toegestuurd met uitgebreide uitleg en beelden van verschillende oefeningen. Ondanks de afgelasting van het MTB- en cyclocrosskamp in de paasvakantie kunnen de 125 kinderen toch nog hun fietsvaardigheden aanscherpen in deze periode. Dat zal gebeuren aan de hand van een duidelijke en iets langere instructievideo. De onderwerpen variëren van training en behendigheid tot voeding en onderhoud.

Ook wie niet aan het paaskamp zou deelnemen, maar ingeschreven is voor een later kamp in 2020 krijgt de extra instructievideo's naar zijn of haar persoonlijk emailadres toegestuurd. Wie nog twijfelde om zich in te schrijven voor een van de kampen, krijgt zo nog extra motivatie om dat te doen, want voor de latere data zijn er nog enkele openingen. Surf daarvoor naar de website van de Sven Nys Academy

Alle andere kinderen krijgen vijf ochtenden lang gratis tips en tricks en een challenge via Instagram of Facebook. Zo kan iedereen proberen om - uiteraard op een veilige manier - zijn of haar skills te verbeteren tijdens de tweede week van de paasvakantie. "We wensen alle kinderen veel fietsplezier en stuur zeker al jullie kunsten naar onze online platformen", sluit Nys af.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!