Shimano is gestart met een serie live-interviews met bekende sporters en prominenten uit de wielersport en uitzendingen gericht op techniek. De sessies zijn interactief, kijkers kunnen via Instagram of Facebook vragen stellen tijdens het gesprek.

Tom de Louw, gastheer tijdens de Shimano Q&A sessies: 'Doordat mensen momenteel meer thuis zitten zien we dat het online gebruik significant is toegenomen. Dat merken we aan het websitebezoek en de social activiteiten op onze kanalen. Met dat in het achterhoofd zijn we gestart met deze live-interviews. Sporters zitten thuis en kunnen nu tijd vrijmaken voor interviews en zo toch binding houden met hun fans. En voor de wielerliefhebbers bieden we interessante achtergrondinformatie tijdens deze roerige tijd. We zien dat de interviews aanslaan, ze worden veel bekeken en gedeeld - ook door de sporters zelf. Een mooie motivatie voor ons om met de interviews door te gaan."

OOK TECHNIEK

Naast gesprekken met atleten en wielerprominenten zal een deel van de interviews gaan over fietstechniek. Zo was er een interview met Thomas Zijlma over gravel vanaf de Drentse heide. Verder zullen er gesprekken volgen met Shimano-technicus Erik Hazenberg, die de e-bike onder de loep gaat nemen.

INTERNATIONALE SPORTERS

Naast de Nederlandse interviews zullen er op Shimano Facebook en Instagram ook internationale sporters worden ondervraagd - een mooie kans om bijvoorbeeld meer te weten te komen over Julian Alaphilippe.

AGENDA

De sessies blijven beschikbaar op de Shimano (Road, MTB en e-bike) Facebook-kanalen, op Instagram zijn de gesprekken via IGTV terug te kijken. Onderstaande planning is niet compleet - er zullen meer gesprekken volgen - hou daarom Shimano's social media-kanalen in de gaten waar de gesprekken een dag van tevoren worden aangekondigd.

08/Apr 17.00u Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step)
09/Apr 14.30u Shimano E-bikesystemen Explained (Erik Hazenberg)
09/Apr 16.00u Jeffrey Hoogland
12/Apr 19.30u Servais Knaven
14/Apr 16.00u Mathieu Heijboer (Team Jumbo-Visma)
16/Apr 16.00u Matthijs Büchli en Laurine van Riessen (BEAT Cycling Club)
19/Apr 19.30u Danny Nelissen (Shimano Experience Center)

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!