Een week lang leerden Sven en Thibau Nys de jeugd (en ook enkele ouders) beter omgaan met de fiets in de online Sven Nys Academy. Bekijk hier een compilatie van de leukste challenges en inzendingen van de deelnemers!

Van maandag tot en met vrijdag lanceerde de online Sven Nys Academy filmpjes met challenges en met tips & tricks. De ingeschreven deelnemers voor de normale jeugdkampen van de Sven Nys Academy kregen een langere instructievideo toegestuurd. Wie nog twijfelde om zich in te schrijven voor een van de kampen, kreeg nog extra motivatie om dat te doen, want voor de latere data zijn er nog enkele openingen. Surf daarvoor naar de website van de Sven Nys Academy. 

Heb je door het compilatiefilmpje bovenaan dit artikel zelf zin gekregen om de fietsskils van je kroost (en misschien ook van jezelf) aan te scherpen, dan kan je nog altijd de verschillende challenges en filmpjes bekijken op de Facebookpagina van de Sven Nys Academy. Je vindt er zelf ook ongetwijfeld inspiratie als je thuis de kinderen op een juiste en verantwoorde manier met de fiets wil leren omgaan.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer ligt nu in de winkel en je krijgt er zomaar de Crossgids bij. Daarin vind je alle renners, alle topcrossen en een analyse van de kalenderwijzigingen, Sven & Thibau Nys, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Tormans CX met Quinten Hermans en Corné van Kessel, Masterclass crosstubes, en fietstests van de gravelbikes van crossexperts Canyon, Stevens & Ridley. In het gewone nummer ligt de focus dan weer enerzijds op de voorjaarsklassiekers die in het najaar worden verreden (met Greg Van Avermaet) en anderzijds de Giro (met Steven Kruijswijk), tips hoe je het herstel kan bevorderen, de mirakelzege van Johan Museeuw in Roubaix, en veel meer!