Tijdens het verlengd weekend van Hemelvaartsdag zou iedereen normaal zijn of haar beste beentje voorzetten tijdens de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. Dit fietsevent kan door de coronacrisis niet op de voorziene data op locatie plaatsvinden. Niet getreurd: je kan virtueel alsnog de afstand van het parcours in groep afleggen.

Ziet jouw sportief voorjaar er ook plots helemaal anders uit? Ben je misschien nog op zoek naar een nieuwe uitdaging om in beweging te blijven? Dan is er nu goed nieuws: vanaf nu kan je samen met je favoriete fietsmaten inschrijven voor de virtuele editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Dit warme, sportieve evenement zou dit jaar al voor de elfde keer plaatsvinden tijdens het hemelvaartweekend. Duizenden zielsgenoten zouden dan samen trappen tegen kanker maar daar stak het coronavirus een stokje voor.

Daarom gaat de 1000 km nu virtueel! Schrijf je dus snel in om van 18 tot en met 24 mei de 1000 km af te leggen via het online platform Keep Moving. Dat kan alleen of 'samen solo', in een virtueel team van max. 8 fietsers.

Slagen jij en/of je team erin om de 1000 km volgende week volledig uit te rijden? Dan ontvangen jullie elk een unieke virtuele medaille waarmee jullie zorgverleners én kankerpatiënten een groot hart onder de riem kunnen steken.

Jullie hoeven het trappen natuurlijk niet te staken zodra er 1000 km op de teller staat. De bedoeling is om met zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk kilometers te malen. Het hoogtepunt volgt zondagavond. Dan wijdt Sporza van 17u30 tot 18u op Eén een speciale uitzending aan deze extra editie van de 1000 km.

Moedig dus gerust ook vrienden, familie, collega's ... aan om deel te nemen aan deze uitdaging.

ZO KAN JE DEELNEMEN:

- Registreer je op keepmoving.eu.
- Koppel daarna je sportapp (Start 2 Run, Strava, Pacer, Google Fit of Apple Health) of wearable (Garmin-sporthorloge of Fitbit).
- Selecteer de 1000 km voor Kom op tegen Kanker op platform.keepmoving.eu/nl/challenges en klik op 'Ik doe mee'.
- Maak een nieuw team aan of gebruik de teamcode van Keep Moving om aan te sluiten bij een bestaand team. De deelnemer die een nieuw team aanmaakt, wordt automatisch de teamkapitein. Hij of zij ontvangt de teamcode van Keep Moving en kan daarmee andere fietsers uitnodigen om zich bij zijn of haar team aan te sluiten.
- De kilometers die je trapt van 18 tot en met 24 mei worden dan automatisch gekoppeld aan de virtuele editie van de 1000 km. Het goede nieuws is dat al je gefietste kilometers tussen 18 mei en 24 mei meetellen, ongeacht de dag van registratie voor de challenge. Je kan dus een groep registreren en deelnemen tot de laatste dag van de challenge. De voorwaarde is wel dat de gekozen apps (Strava, Garmin,...) al actief waren vóór 18 mei.
- Het spreekt voor zich dat het niet noodzakelijk is om effectief in groep deze ritten af te leggen en dat alle geldende overheidsregels gerespecteerd dienen te worden (1,5m afstand + maximaal met 3 personen tegelijk samen fietsen).
- En vooral: veel succes en nog meer fietsplezier gewenst!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!