Het wielrennen krijgt een eigen versie van het Monopoly-spel. Monopoly Koers biedt de wielerfans de kans om net als de profs Philippe Gilbert en Remco Evenepoel hun favoriete helling uit de afgelaste voorjaarsklassiekers kenbaar te maken. Het spel werd dinsdag voorgesteld in het Sven Nys Cycling Center in Tremelo.

De exclusieve editie van Monopoly wordt niet toevallig in koersarme tijden gelanceerd. Het spel moet de talloze Belgische wielerfans opwarmen voor het in principe drukke najaar. Monopoly Koers wordt uitgegeven door Groep 24, in samenwerking met het sportmanagemenbureau Squadra Sports Management.

Het populaire gezelschapsspel wordt in een koerskleedje gestopt en behoudt voor het overige de ingeburgerde regels. Spelers krijgen de kans om de monumenten van het klassieke voorjaar te verkennen. Koersliefhebbers kunnen samen beslissen welke helling de meest gewaardeerde van de voorjaarsklassiekers is. Ze doen dat door tot 29 mei te stemmen op een shortlist van acht iconische passages. Zo bepalen ze de duurste helling op het spelbord.

De passages werden geselecteerd door de uitgevers. Het lijstje bevat vijf Belgische locaties, aangevuld met een Nederlandse, een Franse en een Italiaanse. De Ronde van Vlaanderen is het sterkst vertegenwoordigd met Muur van Geraardsbergen, Paterberg, Oude Kwaremont en Koppenberg. De keuze kan ook vallen op de Poggio uit Milaan-Sanremo, de velodroom van Parijs-Roubaix, La Redoute uit Luik-Bastenaken-Luik en de Cauberg uit de Amstel Gold Race.

De profs Philippe Gilbert en Remco Evenepoel zijn peter van het spel. Hun respectieve lievelingshelling maakten ze al bekend via een videoboodschap: de Cauberg en La Redoute.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!