Tehava is vanaf 1 juni de exclusieve distributeur van het Belgische Bike7 voor de Benelux. Dat ontwikkelt onderhoudsproducten voor een eenvoudig en professioneel fietsonderhoud. Het assortiment bestaat uit reinigers, smeermiddelen en tools die voor én door gepassioneerde fietsers en mecaniciens zijn ontwikkeld.

"Bike7 heeft de ontwikkeling van zijn producten volledig in eigen handen. Daardoor verzekert het bedrijf zich ervan dat alleen producten van topkwaliteit bij de eindgebruiker terechtkomen. En dat past precies bij de waarden waar Tehava naar streeft", klinkt het.

Volgens Robert Vrancken, Managing Director van Tehava passen de onderhoudsproducten van Bike7 uitstekend bij Tehava. "Wij zijn natuurlijk blij dat Bike7 ons het vertrouwen geeft om het merk ook buiten België op de kaart te zetten. Voor ons was de keuze voor Bike7 een logische keuze. Het bedrijf is ambitieus en wil zijn stempel drukken in de fietswereld, daar houden we bij Tehava van. Bovendien straalt het assortiment van Bike7 vakmanschap uit en dat is voor ons van zeer groot belang.", klinkt het.

Ook Brand Manager van Bike7, Nicolas Verjans, kijkt uit naar deze exclusieve samenwerking: "Tehava heeft doorheen de jaren een sterk dealernetwerk ontwikkeld en beschikt over een zeer professioneel B2B-platform. Hun accountmanagers in de Benelux staan ook voor een goede service met kennis van zaken. Maar het was vooral hun visie op de toekomst en gedrevenheid die ons overtuigde. Een sterk team met een goede visie. Een perfecte match dus voor ons."

De Nederlandse distributeur Tehava is op 9 september 1968 opgericht en begonnen vanuit een kleine garage. Vandaaruit ontwikkelden zij zich tot een vaste waarde in de fietsbranche en tot een internationale distributeur en importeur van fietsen, onderdelen en accessoires uit het midden en het hoge sportieve segment. Het Belgische Bike7 is opgericht in 2012 en heeft op zeer korte tijd een groot marktaandeel opgebouwd in België. Het is een dochteronderneming van Novatech International, waaronder ook Novatio en het bekende Tec7 al meer dan 30 jaar een succes zijn voor het bedrijf.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!