Deze week waren normaal dé hoogdagen van het sportieve voorjaar van menig wielertoerist. Ruim 2.000 landgenoten zouden de tiende jaargang van Climbing for Life vieren op de top van de mythische Col du Galibier. Helaas heeft het coronavirus hier een stokje voorgestoken, maar om de deelnemers alvast op te warmen voor de editie van 2021 biedt Climbing for Life, samen met golden partner Novo Nordisk, een schitterende virtuele uitdaging aan!

De virtuele challenge?

Fiets op 10 dagen tijd - individueel of in teams tussen 1 en 8 personen ? 888 km van Brussel naar de top van de Col du Galibier in Valloire. De challenge loopt van vrijdag 19 juni tot en met zondag 28 juni. Jezelf of je team registreren en kilometers verzamelen kan op www.keepmoving.eu.

Fietsen in het teken van diabetes

Climbing for Life staat elk jaar in het teken van het goede doel. 12 ambassadeurs met diabetes werden door de Diabetes Liga, Association du Diabète en Energy Lab klaargestoomd voor dé sportieve uitdaging van hun leven. Ook voor hen is het dus bijzonder jammer dat de 'echte' beklimming van de Col du Galibier werd uitgesteld. Het goede doel steunen met deze challenge kan door het unieke Virtual Climbing for Life T-shirt aan te kopen, meteen een leuk aandenken! Per T-shirt gaat er 5 euro naar Diabetes Liga en Association du Diabète, die streven naar de beste zorg en omkadering voor mensen met diabetes.

Toppers fietsen mee

De Nederlandse profrenner Brian Kamstra van Team Novo Nordisk heeft zelf ook diabetes type 1 en is alvast één van de enthousiaste deelnemers. Ook Johan Museeuw, al sinds jaren peter van Climbing for Life, rijdt mee in deze virtuele editie en roept iedereen om op samen met hem mee te fietsen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!