Het mountainbikepark op de Avonturenberg in Beringen krijgt er drie dirt jumps bij.

Tijs Lemmens, schepen van Sport van de stad Beringen, geeft op de website van zijn gemeente meer uitleg over het project, dat mountainbikers als muziek in de oren zal klinken.

"Dirt jumping is een extreme vorm van mountainbiken waarbij sportievelingen aan hoge snelheid over schansen springen en in de lucht kunstjes uitvoeren. We verlengen de zone en plaatsen er drie schansen voor beginners tot gevorderden. Zo zetten we in op verschillende wielerdisciplines."

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Een Tourgids in augustus? In 2020 kan alles! Je vindt hem apart in de rekken ofwel bij het septembernummer, nu in de winkel en onze webshop! Jurgen Van den Broeck analyseert de ritten en favorieten, Tom Dumoulin rekent af met rotjaar 2019, Dylan Teuns vertelt alles over zijn zege op La Planche des Belles Filles, we blikken vooruit op de strijd tussen Ineos en Jumbo-Visma, gaan fietsen met Steff Cras, verkennen de koninginnenrit, verklappen de geheimen achter hoogtestages en nog veel meer! In het gewone septembernummer vind je Victor Campenaerts, Annemiek van Vleuten, een vooruitblik op het BK en de BinckBank Tour met Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven, Bernard Hinault, belofte Ward Vanhoof die zich kon meten met de grote jongens in de eerste koers op Belgische bodem, fietstests van de Specialized Tarmac SL7 en BMC Teammachine, Heuvelland met de MTB, tips voor een perfecte traptechniek, en nog veel meer!