Op 30 mei kon de bekende gravelrace Dirty Kanza niet doorgaan, maar daar hadden Laurens ten Dam en enkele anderen wel een oplossing voor: Dirty Kanzelled. Het relaas van Wout van Aert, Niki Terpstra en andere enthousiastelingen die 320 km fietsen, kan je bekijken in de impressionante aftermovie.

Over heel de wereld beantwoordden zowel profrenners als gewone fietsers Ten Dams oproep om op 30 mei om 6 uur 's ochtends te starten voor een rit van 100 of 200 mijl (160 of 320 km) met zoveel mogelijk onverharde stroken. Laurens ten Dam gaf het goede voorbeeld door met een gedreven Niki Terpstra en met de Europese kampioen strandrace Ivar Slik op pad te gaan, maar in België trokken bv. Wout van Aert, Daan Soete en Maarten Wijnants - die laatste slaagde erin om drie keer lek te rijden - eropuit. We zien ook beelden uit Girona en Amerika, waar Peter Stetina en Levi Leipheimer zich aan de lange afstand waagden.

In een mooi gemonteerd filmpje zien we deze en veel andere deelnemers aan dit aparte event aan het werk. Zo zien we de profrenners nog bij volle zon thuiskomen, terwijl anderen pas rond middernacht hun eindmeet bereikten. Het mooiste aan deze hele onderneming is nog hoe iedereen zijn eigen streek herontdekte - iets wat heel wat fietsers hebben ervaren tijdens de lockdown. Heb je 24 minuten van je tijd over, zet je even op je gemakje neer en geniet van de Dirty Kanzelled aftermovie.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Een Tourgids in augustus? In 2020 kan alles! Je vindt hem apart in de rekken ofwel bij het septembernummer, nu in de winkel en onze webshop! Jurgen Van den Broeck analyseert de ritten en favorieten, Tom Dumoulin rekent af met rotjaar 2019, Dylan Teuns vertelt alles over zijn zege op La Planche des Belles Filles, we blikken vooruit op de strijd tussen Ineos en Jumbo-Visma, gaan fietsen met Steff Cras, verkennen de koninginnenrit, verklappen de geheimen achter hoogtestages en nog veel meer! In het gewone septembernummer vind je Victor Campenaerts, Annemiek van Vleuten, een vooruitblik op het BK en de BinckBank Tour met Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven, Bernard Hinault, belofte Ward Vanhoof die zich kon meten met de grote jongens in de eerste koers op Belgische bodem, fietstests van de Specialized Tarmac SL7 en BMC Teammachine, Heuvelland met de MTB, tips voor een perfecte traptechniek, en nog veel meer!