Na zijn passage bij CCC, dat met Giant reed, zal Greg Van Avermaet in 2021 herenigd worden met zijn BMC-fiets. Zijn nieuwe ploeg AG2R Citroën zal namelijk het Zwitserse merk als fietsensponsor hebben.

AG2R reed de afgelopen seizoenen op de fietsen van Eddy Merckx, maar stapt voor 2021 over op BMC, terwijl het met Citroën een belangrijke nieuwe cosponsor krijgt. De Zwitserse fietsenfabrikant zat in 2020 bij NTT Pro Cycling, de Zuid-Afrikaanse WorldTour-ploeg van onder meer Victor Campenaerts. Dat betekent dat na Phonak (2002-2006), BMC Racing Team (2007-2018) en Qhubeka-NTT (2019-2021), AG2R Citroën Team de vierde ploeg zou worden die door BMC gesponsord wordt.

Van Avermaet, Naesen en de andere renners van AG2R Citroën zullen de komende drie seizoenen op pad gaan met de nieuwe Teammachine SLR01, de snelle Timemachine Road en de Timemachine-tijdritfiets.

Van Avermaet ziet het in elk geval zitten om terug te keren naar zijn vertrouwde fietsmerk: "Ik heb Parijs-Roubaix, de olympische wegrit in Rio en al mijn grootste overwinningen behaald op de BMC Teammachine SLR01 en ik heb zulke goede herinneringen aan mijn periode op BMC-fietsen. Het AG2R Citroën-project leek me erg aantrekkelijk omwille van verschillende redenen en de kans om met BMC te rijden maakte mijn beslissing uiteindelijk gemakkelijk."

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer ligt nu in de winkel en je krijgt er zomaar de Crossgids bij. Daarin vind je alle renners, alle topcrossen en een analyse van de kalenderwijzigingen, Sven & Thibau Nys, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Tormans CX met Quinten Hermans en Corné van Kessel, Masterclass crosstubes, en fietstests van de gravelbikes van crossexperts Canyon, Stevens & Ridley. In het gewone nummer ligt de focus dan weer enerzijds op de voorjaarsklassiekers die in het najaar worden verreden (met Greg Van Avermaet) en anderzijds de Giro (met Steven Kruijswijk), tips hoe je het herstel kan bevorderen, de mirakelzege van Johan Museeuw in Roubaix, en veel meer!