Amper twee dagen na de Tour mogen de renners alweer aantreden voor het BK in Anzegem. 's Ochtends is het de beurt aan de dames, 's middags gaan de heren van start, maar die moeten eerst de oversteek maken vanuit Halle, mét een passage over de Muur van Geraardsbergen.

De elite bij de mannen starten om 12 uur op de markt in Halle voor een aanlooprit van 104,2 km (klik HIER voor het exacte parcours) met doortochten in o.a. Geraardsbergen, Oudenaarde, Wortegem-Petegem, Waregem, Deerlijk en Zwevegem. De voornaamste hindernissen zijn de Muur van Geraardsbergen (klik voor info over de helling), en de 1,2 km lange maar geleidelijke Kleiberg in Brakel

In Anzegem wacht hen nog 7 plaatselijke ronden van 18,8 km (klik HIER voor het exacte parcours) met telkens 162 hoogtemeters, niet alleen dankzij heel wat vals plat, maar ook door de Tiegemberg (klik voor info over de helling) - een helling waarover Oliver Naesen ooit zei: "Als je er daar wordt afgereden, stop je beter met koersen" (waarna hij in de E3 Harelbeke net op die Tiegem de rol moest lossen, red.). Samen is dat goed voor een totale afstand van 235,8 kilometer en 1805 hoogtemeters. Voor de renners die uit de Tour komen: dit zou in het roadbook bestempeld worden als vlakke rit. Gelukkig weten we wel beter: het zijn de renners zelf die koersen in Vlaanderen mooi maken.

Aankomst is voorzien tussen 17u15 en 17u45 op de Heirbaan in Anzegem. Dan kennen we de opvolger van Belgisch kampioen Tim Merlier.

De dames starten om 9u30 en komen na 7 plaatselijke ronden (totaal 131,6 km) terug aan op de Heirbaan in Anzegem.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer ligt nu in de winkel en je krijgt er zomaar de Crossgids bij. Daarin vind je alle renners, alle topcrossen en een analyse van de kalenderwijzigingen, Sven & Thibau Nys, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Tormans CX met Quinten Hermans en Corné van Kessel, Masterclass crosstubes, en fietstests van de gravelbikes van crossexperts Canyon, Stevens & Ridley. In het gewone nummer ligt de focus dan weer enerzijds op de voorjaarsklassiekers die in het najaar worden verreden (met Greg Van Avermaet) en anderzijds de Giro (met Steven Kruijswijk), tips hoe je het herstel kan bevorderen, de mirakelzege van Johan Museeuw in Roubaix, en veel meer!