Ex-doelman Geert De Vlieger heeft zich al bekwaamd in de kunst van het Strava-tekenen, maar Bavo Deneckere kan er ook iets van. Hij 'tekende' afgelopen zaterdag een schuimend glas Duvel in een stevige rit van 277 kilometer.

Bijna 12 uur bracht Bavo op zijn fiets door om te slagen in zijn opdracht. Hij had minutieus een route gepland die ervoor zou zorgen dat er op de Strava-kaart een mooi Duvel-glas zou verschijnen. Hij doorkruiste daarbij de provincies Vlaams- en Waals-Brabant, Oost-Vlaanderen en het Brussels Hoofdstekelijk Gewest. Vlak is het daar niet, want hij moest 2.000 hoogtemeters overwinnen.


Na wat offroadstroken, een stevig bord spaghetti en ongetwijfeld nog heel wat meer spijs en drank kwam hij in het donker aan, maar het bierglas stond wel mooi op de kaart. Dat verdient een recupbiertje!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer ligt nu in de winkel en je krijgt er zomaar de Crossgids bij. Daarin vind je alle renners, alle topcrossen en een analyse van de kalenderwijzigingen, Sven & Thibau Nys, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Tormans CX met Quinten Hermans en Corné van Kessel, Masterclass crosstubes, en fietstests van de gravelbikes van crossexperts Canyon, Stevens & Ridley. In het gewone nummer ligt de focus dan weer enerzijds op de voorjaarsklassiekers die in het najaar worden verreden (met Greg Van Avermaet) en anderzijds de Giro (met Steven Kruijswijk), tips hoe je het herstel kan bevorderen, de mirakelzege van Johan Museeuw in Roubaix, en veel meer!