Met de AG Driedaagse Brugge-De Panne staat dinsdag (vrouwen) en woensdag (mannen) de laatste Vlaamse topkoers van het jaar op het programma. In deze coronatijden is koersen alleen maar een feest als iedereen zich strikt aan alle veiligheidsmaatregelen houdt. Daarom doen de organisatie en de burgemeesters nogmaals een warme oproep aan alle wielerfans: blijf thuis en volg de AG Driedaagse Brugge-De Panne live op tv!

De startzone in Brugge en de aankomstzone in De Panne zijn publieksvrij gemaakt. Het heeft totaal geen zin daar een kijkje te willen gaan nemen. Bovendien raadt de organisatie sowieso iedereen af om op eender welke plek langs het parcours de koers te bekijken. Passeert het peloton aan je deur en wil je toch even kijken vanop de stoep: zet je mondmasker op en hou voldoende afstand van eventuele andere toeschouwers. Stewards zullen daar strikt op toezien.

Voor wie bij de koers betrokken is en daarvoor een accreditatie heeft gekregen gelden dezelfde strenge maatregelen als voor de andere wegwedstrijden.

De beste en veiligste manier om de AG Driedaagse Brugge-De Panne te volgen is dezelfde als voor de voorbije Vlaamse topkoersen: blijf binnen en volg de koers op tv! Dinsdag is de wedstrijd van de vrouwen live te bekijken vanaf 14u en woensdag start de uitzending van de wedstrijd van de mannen om 14u15. Afstemmen doe je in beide gevallen op Sporza op Eén.

TOP-5 RONDE VAN VLAANDEREN AAN DE START

De vrouwen mogen dinsdag dus de spits afbijten. De Lotto Women's Classic is 155 km lang. Met de Nederlandse Chantal Blaak komt de kersverse winnares van de Ronde van Vlaanderen aan de start.

Ook Jolien D'Hoore, Blaaks ploeggenote bij Boels-Dolmans Cycling Team, behoort tot de topfavorieten. D'Hoore won de AG Driedaagse Brugge-De Panne in 2018. In een mogelijke massasprint zal ze wel moeten afrekenen met Belgisch kampioene Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies), die zondag knap derde werd in de Ronde van Vlaanderen. Amy Pieters, die als tweede finishte in Vlaanderens Mooiste, is een derde troefkaart bij Boels-Dolmans.

Andere toppers om dinsdag in de gaten te houden zijn onder andere Lisa Brennauer (Ceratizit-WNT), Sarah Roy (Michelton-Scott), Lorena Wiebes (Team Sunweb), Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) en Ellen Van Dijk (Trek-Segafredo). Met Blaak, Pieters, Kopecky, Brennauer en Roy komt de top-5 van de Ronde van Vlaanderen in actie in de AG Driedaagse Brugge-De Panne!

Koop of abonneer je nu op cycling magazine

Hij ligt in de winkel: de nieuwe CYCLING! Ontdek het februari-/maartnummer en voel de polsslag van het wielerpeloton. Op de cover niemand minder dan Wout van Aert en Mathieu van der Poel en binnenin het ultieme dubbelportret mét eveneens een duel tussen hun Cervélo en Canyon. Verder: Het wielerjaar 2021 in 15 vragen, verkenning van Omloop Het Nieuwsblad met Bert De Backer, Lotte Kopecky, columnist Oliver Naesen, de fiets van Cavendish en veel meer!