Chris Froome timmert in de Vuelta aan de lastige weg terug, maar kan dat in de eerste rit na de rustdag doen op een custom Pinarello Dogma F12 met popart-motief. Die wordt later geveild voor het goede doel.

De Keniaanse Brit van Ineos Grenadiers was erg opgezet met het prachtige design van popart-kunstenaar Romero Britto, want Froome liet op Twitter al verstaan dat hij ook zelf zou bieden op deze unieke Pinarello Dogma F12. Later op het jaar wordt de fiets namelijk geveild en de opbrengsten ervan gaan naar Best Buddies, een vereniging die inclusieve gemeenschappen voor mensen met een beperking wil stimuleren. Bekijk de speciale fiets in het Twitter-filmpje hieronder.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Toon Aerts, Annemarie Worst, de karatetrap van Bart Wellens, het wielerseizoen op de weg in beeld, Dries De Bondt … De actieve wielerfanaat kan genieten van het ruime Dossier Mountainbike, met enkele gerichte tips voor een betere basistechniek, 3 hardtails van de nieuwe generatie (BMC Twostroke, Canyon Exceed en Specialized Chisel), Shimano's nieuwe e-MTB-aandrijving, de lichte Rotwild R.X375 met Shimano EP8-motor, en downhillen in Andorra. Verder: de beste winteroutfits, hoe je overtraining kan vermijden en verhelpen, waar de profs overwinteren, Bekende Velofiel Cath Luyten, en veel meer!