De ontknoping van de Virtuele Lotto Zesdaagse Vlaanderen - Gent komt dichterbij. De benen zullen al niet te best meer aangevoeld hebben bij de topteams, die strijden voor de hoofdprijs. Na dag 4 gingen de 3 eerste ploegen al over de 2000 km.

Het is duidelijk dat de piste-initiatie met Kenny De Ketele voor vleugels zorgt. Wij zijn benieuwd naar wat het slotweekend nog teweeg zal brengen. Er wordt vandaag, zaterdag, weer gestreden om een duo conditietest bij Energy Lab. 58 km moet er minstens afgelegd worden om in koers te blijven. Dat er al 70 ploegen de strijd moesten staken, bewijst dat het geen sinecure is om elke dag de tijd te vinden om je kilometers af te leggen.

Hopelijk vinden de 373 ploegen, die nog steeds in koers zijn, de tijd om er dit weekend op uit te trekken. Ook vandaag verplicht om op de rollen te fietsen? Of heb je gewoon zin in de sfeer van het Kuipke? Op www.virtueel.lottozesdaagse.be vind je de sfeermuziek van dag 5.

Team cycling.be ging gisteren op de valreep door naar het slotweekend, met dank aan de meesterknecht die zijn kopman een dagje uit de wind zette. Meedoen voor de hoofdprijzen zit er niet in, maar dit weekend gaan ook wij er weer vol voor!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

De Fietsgids 2021 van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en daarin ontdek je niet minder dan 55 racefietsen, gravelbikes en MTB's, waarvan we er ook nog een aantal hebben getest, zoals de illustere Specialized Aethos, de Tour-winnende Colnago V3Rs, de snelle Canyon Aeroad CFR, comfortabele Look 765 Optimum+, Trek Émonda SL 7, Prorace Randa DSQ ... Daarnaast presenteren we 7 formidabele fietsen om van te dromen, de opvallendste fietstrends voor 2021, de beste race-, gravel- en MTB-accessoires, de diepste geheimen van de Shimano GRX-gravelgroepen, een vergelijking tussen een trainings- en raceband, en tussen een aero- en een gravelwiel.