Wil jij als wielerfan, wielertoerist of competitief wielrenner een bijdrage leveren aan meer veiligheid in het wielrennen? Dat kan, door een vragenlijst in te vullen waarmee de onderzoeksgroep sport- & bewegingsbeleid aan de KU Leuven aan de slag kan gaan.

De onderzoeksgroep sport- & bewegingsbeleid aan de KU Leuven voert onderzoek naar de veiligheid in het wielrennen. Met een vragenlijst (zie link onderaan) trachten ze een antwoord te vinden op centrale vragen over veiligheid op de racefiets, zowel tijdens (recreatieve) trainingsritten als wedstrijden. Er wordt onderzocht hoe veilig renners zich voelen, en welke factoren hier een invloed op hebben.

Ben je wielerfan, wielertoerist of competitief wielrenner? Dan kan jij een enorme bijdrage leveren door de vragenlijst even in te vullen. Het onderzoek focust zich namelijk op recreatieve en competitieve renners/rensters van alle leeftijden en niveaus.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

De Fietsgids 2021 van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en daarin ontdek je niet minder dan 55 racefietsen, gravelbikes en MTB's, waarvan we er ook nog een aantal hebben getest, zoals de illustere Specialized Aethos, de Tour-winnende Colnago V3Rs, de snelle Canyon Aeroad CFR, comfortabele Look 765 Optimum+, Trek Émonda SL 7, Prorace Randa DSQ ... Daarnaast presenteren we 7 formidabele fietsen om van te dromen, de opvallendste fietstrends voor 2021, de beste race-, gravel- en MTB-accessoires, de diepste geheimen van de Shimano GRX-gravelgroepen, een vergelijking tussen een trainings- en raceband, en tussen een aero- en een gravelwiel.