Greg Van Avermaet is nog zeker een paar maanden regerend olympisch kampioen en dat laat zijn nieuwe fietsconstructeur niet onopgemerkt voorbijgaan. Hij krijgt geen wit/rode maar wit/gouden Teammachine SLR01 om het seizoen te starten.

De goudkleurige carbon cockpit is een eyecatcher bij deze custom BMC Teammachine SLR01, maar ook op de bovenbuis zien we een gouden streep en de initialen van Greg Van Avermaet. Voor het overige zien we dezelfde onderdelen als bij zijn ploegmaats van AG2R Citroën: Campagnolo Super Record EPS 12-speed disc met Power2Max NG Road-vermogensmeter, Campagnolo Bora WTO-wielen, Pirelli P Zero TLR-banden, Fi'zi:k-zadel, Look Kéo-pedalen en Elite Fly-bidons met NamedSport-energiedrank. BMC

Koop of abonneer je nu op cycling magazine

Hij ligt in de winkel: de nieuwe CYCLING! Ontdek het februari-/maartnummer en voel de polsslag van het wielerpeloton. Op de cover niemand minder dan Wout van Aert en Mathieu van der Poel en binnenin het ultieme dubbelportret mét eveneens een duel tussen hun Cervélo en Canyon. Verder: Het wielerjaar 2021 in 15 vragen, verkenning van Omloop Het Nieuwsblad met Bert De Backer, Lotte Kopecky, columnist Oliver Naesen, de fiets van Cavendish en veel meer!