Na een jaar afwezigheid pakt de Baloise Belgium Tour (9-13 juni) uit met een vijfdaags rittenschema dat elke wielerfan kan bekoren. Op dag twee krijgen de renners een tijdrit voorgeschoteld waarin een stukje van het WK-parcours is opgenomen.

De 90e editie van de Baloise Belgium Tour vindt plaats van woensdag 9 juni tot zondag 13 juni. De openingsrit vangt aan in het vlakke Waasland om te eindigen in de Vlaamse Ardennen. Geen opwarmertje, want in de finale wacht de renners een uitdagende lokale ronde met meermaals de beklimming van Berg Ten Houte.

VOORPROEVERTJE OP WK

Op dag twee reist de karavaan af naar Knokke-Heist. Aan het Casino ligt zowel de start als de aankomst voor een tijdrit van 11 km. Het traject omvat een stukje van het WK-parcours dat exact 100 dagen nadien gereden wordt. Dat is 43 km lang, van Knokke-Heist tot in Brugge. Een eerste test voor wie zijn zinnen daarop gezet heeft.

SCHIETGEBEDJE

De finishboog wordt in de derde rit opgetrokken in Scherpenheuvel-Zichem, een primeur. Na een trip over de glooiende wegen in het Vlaams-Brabantse is het afwachten wiens kaars het langst brandt.

LAATSTE LOODJES

Daar is hij opnieuw, de Muur van Hoei. Al kan in volle finale het verschil gemaakt worden op Les Kimones; goed voor 2 km klimplezier aan 6,7% gemiddeld. In totaal snijden de renners acht beklimmingen aan. De voorlaatste rit krijgt logischerwijs de stempel van koninginnenrit. Ditmaal is het de beurt aan de provincie Luik om het peloton te ontvangen.

Voor de slotetappe steken we een laatste keer de taalgrens over. In het topje van Antwerpen ontvangt Turnhout de renners voor een laatste inspanning. De oude mijnsite be-MINE vormt net als in 2019 het decor voor de apotheose. Vorig jaar vond de Baloise Belgium Tour niet plaats vanwege de pandemie. Met dit attractieve schema maakt de organisatie het meer dan goed. Wie zijn volgens jou de grote kanshebbers?

Rittenschema Baloise Belgium Tour 2021

Dinsdag 8/6: ploegenpresentatie in Beveren
Woensdag 9/6: Beveren - Maarkedal (180 km)
Donderdag 10/6: Knokke-Heist - Knokke-Heist (tijdrit 11 km)
Vrijdag 11/6: Gingelom - Scherpenheuvel-Zichem (170 km)
Zaterdag 12/6: Hamoir - Hamoir (157 km)
Zondag 13/6: Turnhout - Beringen (174 km)

Koop of abonneer je nu op cycling magazine

Hij ligt in de winkel: de nieuwe CYCLING! Ontdek het februari-/maartnummer en voel de polsslag van het wielerpeloton. Op de cover niemand minder dan Wout van Aert en Mathieu van der Poel en binnenin het ultieme dubbelportret mét eveneens een duel tussen hun Cervélo en Canyon. Verder: Het wielerjaar 2021 in 15 vragen, verkenning van Omloop Het Nieuwsblad met Bert De Backer, Lotte Kopecky, columnist Oliver Naesen, de fiets van Cavendish en veel meer!