Naar gewoonte verkennen de ploegen enkele dagen voordien het traject van de Omloop Het Nieuwsblad. Vooral de beklimmingen spelen daarin een cruciale rol. Victor Campenaerts ontbond zijn duivels op de Muur en zette de snelste dagtijd neer. Daarmee zet hij zijn ambities voor de klassiekers kracht bij.

In de finale van de Omloop dokkeren de renners tweemaal over de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg. Dat duo zal ongetwijfeld weer garant staan voor een spetterende apotheose in de wedstrijd. Hier is het ieder voor zich, wattages pompen en met de eerste groep mee zijn.

VAN VESTEN TOT KAPEL

Victor Campenaerts wil dit seizoen tonen dat hij veel meer kan dan alleen maar tijdrijden en is vast van plan om zich te tonen op de kasseien (en zoals je kan zien in bijgevoegd filmpje, houdt hij op Youtube iedereen op de hoogte van zijn voorbereiding op de Omloop). De werelduurrecordhouder deed er tijdens zijn verkenning een kleine drie minuten over om boven te geraken. Van aan de Vesten tot de Muurkapel liet hij een tijd optekenen van 2 minuten 58 seconden, goed voor de beste tijd van alle renners die er kwamen voorbereiden. Met een gemiddelde snelheid van 21,8 kilometer per uur legde Campenaerts er flink de pees op voor zijn ploegmaats. Qua vermogen duwde hij gemiddeld 482 watt met een piek van 800 watt, iets waar de meeste wielertoeristen enkel van kunnen dromen. 

BEST OF THE REST

Fietsmakkers en sinds dit seizoen ook ploegmaten Greg Van Avermaet en Oliver Naesen bij AG2R-Citroën verkenden ook de mythische Muur. Ze moesten tevreden zijn met een ruim tien seconden tragere tijd dan Campenaerts. Heinrich Haussler deed het in diezelfde tijdsspanne. De enige die in de buurt kwam van Vocsnor, was ploegmaat Michael Gogl, die ongetwijfeld verzuurd in het wiel van onze landgenoot zat.

Koop of abonneer je nu op cycling magazine

Hij ligt in de winkel: de nieuwe CYCLING! Ontdek het februari-/maartnummer en voel de polsslag van het wielerpeloton. Op de cover niemand minder dan Wout van Aert en Mathieu van der Poel en binnenin het ultieme dubbelportret mét eveneens een duel tussen hun Cervélo en Canyon. Verder: Het wielerjaar 2021 in 15 vragen, verkenning van Omloop Het Nieuwsblad met Bert De Backer, Lotte Kopecky, columnist Oliver Naesen, de fiets van Cavendish en veel meer!