Veel fietsers houden vast aan hun chocolademelk als recuperatiedrank na de training of gebruiken een recupshake van een sportvoedingsmerk, maar ex-renster Emma Pooley maakt van enkele simpele producten een lekkere recupsmoothie.

INGREDIËNTEN

- 90 gram havermout
- 250 ml magere melk
- 250 ml koud appelsap
- 1 appel
- paar drupjes vanille-extract
- (optioneel) gemalen kaneel en gember
- 50 gram magere Griekse yoghurt

BEREIDING

1. Was en snijd een appel in stukken en gooi bovenop de havermout in de kom van de blender.
2. Voeg een paar drupjes vanille-extract toe en - als je dat lust - een halve theelepel kaneel en/of gember.
3. Heb je er een hete, lange rit op zitten, dan kan je wat zout toevoegen.
4. Giet er het appelsap en de melk bij.
5. Lepel er 50 gram Griekse yoghurt (laag in vet en proteïnen) bij.

In deze smoothie zitten 20 gram proteïnen en 120 gram koolhydraten - ideaal om te nuttigen binnen het uur na het einde van je training of koers. Je kan het zelfs voordien maken en in de koelkast bewaren tot je terug thuiskomt.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het juninummer ligt nu in de winkel en pakt niet alleen uit met een immer openhartige Oliver Naesen ('Afzien is een kunst op zich, die je beter beheerst naarmate de jaren vorderen'), maar ook met een lijvig Dossier Gravel, met daarin avonturier Laurens ten Dam, de gravelbandentest, de beste gravelbikes van het moment, en fietstests van de gloednieuwe Specialized Diverge, Van Nicholas Rowtag met Campa 12-speed, en de Isaac e-gravelbike. Verder: Wout Poels, Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke, de meest onverwachte Belgische kampioenen, Dagboek van een wielerbelofte, de nieuwe UCI-kalender, everesting, trainen voor e-races en om sneller te worden, superfoods, en veel meer!