Zelf zijn we niet altijd fan van de typische energiegels. Die liggen nogal snel op de maag en dat wil je niet meemaken als je nog een slordige honderd kilometer voor de boeg hebt ... We probeerden dan maar eens de Fruit Pulp van Mule Bar en dat bleek een voltreffer.

Uit de ruime selectie van Mule Bar namen we twee hersluitbare zakjes Fruit Pulp (2,80 euro - 65 g, waarvan 33 g koolhydraten) mee op onze trainingsrit. Je hoeft geen veganist te zijn om ze te gebruiken, maar ze zijn wel 'vegan certified'. We begonnen met de abrikozensmaak, alhoewel we niet meteen grote fan zijn van die vrucht. Je proeft duidelijk de echte fruitsmaak, want het relatief dikke goedje bestaat voor de helft uit fruitpulp en voor de helft uit bruinerijstsiroop.

Even later was het de beurt aan de 'Pineapple Coconut'-smaak. We kregen de draaidop opnieuw makkelijk open en de smaak gaf ons meteen een boost. Het lijkt wel of je een alcoholvrije piña colada drinkt. Dit willen we wel elke rit als energieboost meenemen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en je krijgt er onze MTB-Special bovenop! Daarin vind je tests van mountainbikes en e-MTB's van Trek, Specialized, Canyon en Lapierre, tips om een MTB te kopen, de mooiste winteroutfits, een duurtest van de Shimano Deore XT 12-speed, techniektips van een endurorijder, fietstochten in Swaziland, Marokko en de Vlaamse Ardennen, de mooiste route in Noord-Antwerpen, hoe je jouw MTB-vering moet onderhouden en instellen, hoe je een beenlengteverschil moet opvangen , spatborden, en meer. In het gewone nummer lees je interviews met Toon Aerts, Tim Merlier, Annemarie Worst, Kim Van De Steene, Kenny De Ketele en Steve Bauer. Verder: het wielerjaar 2019 in beeld, wielrennen in Amerika, de hervorming van het baanwielrennen, een vooruitblik naar de Caps Urban Cross in Kortrijk ...