Ben je de gewone energierepen of plakken peperkoek tijdens de trainingen wat beu gegeten? Dan hebben de teamchefs van EF Pro Cycling een smakelijk alternatief voor jou: 'Energy Balls', gemaakt van slechts vier ingrediënten.

De diëtist van de Amerikaanse WorldTour-ploeg, Nigel, verklapt het recept voor zijn favoriete sportsnack. Het enige dat je nodig hebt, zijn vier ingrediënten en een blender. Deze 'Energy Balls' zijn geschikt voor zowel voor, als tijdens of na de rit.

INGREDIËNTEN

100 gram havermout
250 gram ontpitte dadels
60 gram chiazaad
50 gram agavesiroop

BEREIDING

Plaats de drie droge ingrediënten in de blender en mix ze samen tot één geheel. Voeg daarna de siroop toe en meng nogmaals kort. Rol daarna per eetportie tot een stevig balletje en laat het opstijven in de koelkast.

Koop of abonneer je nu op cycling magazine

Hij ligt in de winkel: de nieuwe CYCLING! Ontdek het februari-/maartnummer en voel de polsslag van het wielerpeloton. Op de cover niemand minder dan Wout van Aert en Mathieu van der Poel en binnenin het ultieme dubbelportret mét eveneens een duel tussen hun Cervélo en Canyon. Verder: Het wielerjaar 2021 in 15 vragen, verkenning van Omloop Het Nieuwsblad met Bert De Backer, Lotte Kopecky, columnist Oliver Naesen, de fiets van Cavendish en veel meer!