Jonas Van Genechten eindigde maandag op de vijfde plaats in de openingsetappe van de 11e editie van de Eneco Tour. "Ik kan nog beter", verklaarde de renner van IAM Cycling na afloop.

"Die vijfde plaats geeft me vertrouwen, maar ik kan nog beter", zei Van Genechten. "Ik won recent nog een rit in de Ronde van Walloniƫ (Waterloo-Quaregnon) en ik ben zeker klaar voor deze rittenkoers. De ploeg heeft bergen werk verzet voor mij, maar het staat nog niet echt op punt. Bij dit soort wedstrijden is elk detail heel belangrijk. Ik ben er dan ook van overtuigd dat wij het de volgende keer beter zullen doen."

"Deze openingsetappe verliep heel nerveus in de laatste zestig kilometer. We waren met de ploeg ook enkele keren betrokken in een valpartij. Gelukkig heeft iedereen de finish bereikt zonder al te zware verwondingen."

De Luxemburger Jean-Pierre Drucker, derde, moest in de massasprint zijn meerdere erkennen in de Italiaan Elia Viviani en de Nederlander Danny van Poppel. "Ik koos het wiel van Van Poppel en trachtte in de laatste 50 meter nog wat te kunnen opschuiven", aldus de BMC-renner. "Dat lukte niet. Ik had nochtans voldoende snelheid en naderde vlug, maar de meet lag net iets te dicht voor mij. Anders had er misschien wel iets meer ingezeten."