Sport.be

Andere sporten

Goffin grijpt naast Masters 1000-titel in Cincinnati

19.08.2019 | Erik Duchateau

Belga

David Goffin (ATP 19) is er niet in geslaagd het ATP Masters 1000-tornooi van het Amerikaanse Cincinnati te winnen. De Luikenaar verloor in de finale van de Rus Daniil Medvedev (ATP 8). Die haalde het na 1 uur en 39 minuten met 7-6 (7/3) en 6-4.

In de openingsset kwam Goffin na een vroege break 4-1 achter. Maar hij knokte terug en sleepte een tiebreak uit de brand. Daarin kostte een dubbele fout bij 6-3 Goffin de set. De tweede set begon voor onze landsgenoot meteen met opslagverlies. Die achterstand haalde hij daarna niet meer op. Medvedev kreeg bij 5-4 op eigen opslag een eerste matchbal. Die verzilverde hij meteen.

Het was het derde onderlinge duel tussen de 28-jarige Goffin en de 23-jarige Medvedev. Ook de vorige twee ontmoetingen vonden dit jaar plaats. Op Wimbledon won Goffin na vijf sets, op de Australian Open was Medvedev in drie sets de sterkste.

Medvedev volgt op de erelijst in Cincinnati Novak Djokovic op. De Servische numer 1 van de wereld verloor zaterdag in zijn halve finale van de Rus. Goffin speelde zondag zijn dertiende finale op de ATP Tour, zijn allereerste op een Masters 1000 (het niveau net onder de grandslams). Belgiës beste tennisser mikte op een vijfde titel na Tokio 2017, Shenzhen 2017, Metz 2014 en Kitzbühel 2014.

Dit jaar bereikte Goffin al de finale op het grastornooi in het Duitse Halle. Hij verloor er van Roger Federer. Medvedev stond voor de tiende keer in een finale en behaalde zijn vijfde titel, de eerste op een Masters 1000. Eerder deze maand was de Rus verliezend finalist in Washington (tegen Kyrgios) en in in Montreal (tegen Nadal). Medvedev mocht in februari wel vieren op het tornooi in het Bulgaarse Sofia. Vorig jaar pakte hij titels in Sydney, Winston-Salem en Tokio.

GOFFIN: 'LIJN DOORTREKKEN IN NEW YORK'

Goffin houdt ondanks zijn nederlaag in de finale een goed gevoel over aan Cincinnati. "Het is altijd een plezier om hier te spelen. Er heerst een fantastische sfeer. (...) De spelomstandigheden zijn niet makkelijk met die warmte en vochtigheid, maar het is opnieuw een prachtige week geweest. Ik zal de lijn proberen door te trekken op de US Open, in New York, en daarna", luidde het.

Onze landgenoot is naar eigen zeggen niet al te zeer teleurgesteld na de verloren finale. "Ik heb de hele wedstrijd gevochten, maar Daniil was op een aantal punten beter", zei Goffin over zijn tegenstander. "Hij is erg sterk en mist niet. Dat geeft het gevoel van tegen een muur te spelen."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer