Sport.be

Andere sporten

Red Panthers niet naar halve finales na Spaans spookdoelpunt

21.08.2019 | Erik Duchateau

Belga

De Red Panthers (FIH-9) zijn er in Antwerpen niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de Belfius EuroHockey Championships. In hun laatste groepswedstrijd verloren de Belgische vrouwen met 1-0 van Spanje (FIH-7). België had een gelijkspel nodig om door te stoten.

Carlota Petchame bezorgde Spanje in de 34ste minuut de kwalificatie en de groepswinst. Nederland (FIH-1), dat eerder op de dag Rusland (FIH-23) met 14-0 inblikte, mag als tweede in de groep door. De Belgen zijn na een zege, een gelijkspel en een nederlaag derde. In de halve finales neemt Spanje het op tegen Duitsland (FIH-5) en ontmoet Nederland Engeland (FIH-4).

Tegen Spanje beleefden de Belgen een moeilijk eerste kwartier. Ze hadden aan een gelijkspel genoeg en loerden dus op de counter. Ze hadden moeite om onder de Spaanse fruk uit te komen, creëerden niet één kans, maar stonden wel geen doelpunt toe. Met dank aan doelvrouw Aisling D'Hooghe, die op het einde van de periode goed tussenkwam bij een strafcorner.

In de tweede periode bleef de Spaanse druk aanhouden. De Panthers hielden stand, ondanks 62 procent Spaans balbezit, twee strafcorners tegen nul en zeven Spaanse aanvallen, tegen één Belgische.

In de 34ste minuut trof Petchame dan toch raak, al is dat lang niet zeker. Uit geen enkel camerastandpunt viel op te maken of de bal net wel of net niet voorbij de doellijn gebotst was. Er net voorbij, oordeelden de scheidsrechters na het bekijken van de videobeelden. De Belgen gingen daarop verwoed op zoek naar een tegendoelpunt, maar op een strafcorner na leverde dat geen goede kans meer op.

In de laatste vijf minuten gingen ze met elf veldspeelsters in de aanval, ook dat mocht niet baten.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer