Sport.be

Andere sporten

Red Panthers verzekeren behoud na zege tegen Wit-Rusland

25.08.2019 | Erik Duchateau

Belga

De Belgische hockeyvrouwen hebben hun tweede en laatste wedstrijd in de degradatiepoule op het EK in Antwerpen, de Belfius EuroHockey Championships, gewonnen. De Red Panthers (FIH 9) klopten Wit-Rusland (FIH 22) met 3-1 . België is dankzij de zege zeker van het behoud in de elitegroep.

De Belgen wilden snel het verschil maken, maar moesten wachten tot Stephanie Vanden Borre (22.) raak trof op strafcorner. Met de tweede Belgische treffer leek Barbara Nelen (37.) in het derde kwart alle twijfel weg te nemen, al bracht Sviatlana Bahushevich (47. pc) met de 2-1 de spanning terug. Via Jill Boon (52.), die de bal knap door haar benen tegen de netten devieerde, liep België weer uit.

De Panthers begonnen het EK sterk, met een 1-1 gelijkspel tegen topfavoriet Nederland (FIH 1) en een 4-1 zege tegen Rusland (FIH 23). Maar een 1-0 nederlaag tegen Spanje (FIH 7) veroordeelde hen tot het spelen van de degradatiepoule. Hierin verloor België de eerste partij tegen Ierland (FIH 8) met 1-2. Hun zege tegen Rusland namen de Belgen mee naar de degradatiepoule, waardoor ze de groep afsluiten op de tweede plaats met 6 punten. Ierland (9 ptn) wint de degradatiepoule, Rusland (3 ptn) en Wit-Rusland (0 ptn) sluiten de rangen. Die laatste twee landen degraderen naar de Nations Trophy.

Later zondag volgen de medaillewedstrijden. Spanje speelt om het brons tegen Engeland (FIH 4), waarna Nederland tegen Duitsland (FIH 5) om de Europese titel bikkelt.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer