Sport.be

Andere sporten

Mertens: 'Ik moest elk punt vijf keer maken'

18.09.2019 | Erik Duchateau

Belga

Elise Mertens (WTA 24) heeft zich op het WTA-tornooi van Osaka bij de laatste acht geschaard. Ze ging in drie sets voorbij de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA 33). Het werd 6-3, 1-6 en 6-2.

"Ik begon goed maar het was geen gemakkelijke wedstrijd", reageerde de Limburgse. "De court was vrij traag en ik had het gevoel dat ik het punt vijf keer moest maken. Bovendien is zij een speelster die veel ballen terugbrengt. Ze kan enorm veel met een bal en haar spel is niet gemakkelijk te lezen. Het was een heel intense match."

Mertens' volgende opponente wordt voormalig US Open-kampioene Sloane Stephens (WTA 14) of Camila Giorgi (WTA 54). "Tegen Stephens speelde ik al twee keer, een zege en een nederlaag. Ze heeft veel potentieel en zelfs als ze in het defensief wordt gedrongen, kan ze de match doen kantelen. Tegen Giorgi speelde ik nog niet. Ze is een meisje dat hard slaat. Als de bal binnen blijft, kan ze brokken maken. Maar op een tragere ondergrond heb ik zeker een voordeel."

Mertens had het na de wedstrijd tegen Hsieh ook kort over de comebackplannen van Kim Clijsters. "Het was ook voor mij een verrassing", stelde ze. "Kim is een extreem getalenteerde speelster en misschien kan ik met haar trainen in haar academie. Ik oefen er al wanneer ik in België ben. Ik woon er op een kwartiertje van, dus dat is gemakkelijk voor mij. Ik weet dat ze opnieuw aan het trainen is maar sinds mijn terugkeer van de US Open heb ik haar nog niet gezien. Ik was amper drie daagjes thuis en heb toen geen racket aangeraakt."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer