Sport.be

Andere sporten

Doncic evenaart Michael Jordan

08.12.2019 | Marnick Claes

Belga

In de 130-84 overwinning van Dallas Maverick tegen New Orleans Pelicans presteerde Luka Doncic iets fabuleus. Hij evenaarde het dertig jaar oud record van Michael Jordan. Hij behaalde 20 punten, 5 rebounds en 5 assists achttien wedstrijden na elkaar.

Dallas Mavericks kent een goede periode. De ploeg van NBA-sensatie Luka Doncic won 10 van de laatste 11 wedstrijden en de jonge Sloveen evenaarde in de wedstrijd tegen New Orleans het record van Michael Jordan. Vorig jaar werd Doncic ook al verkozen tot "Rookie" van het jaar en dit seizoen is hij een van dé sterspelers in de NBA en wordt hij vergeleken met LeBron James, Giannis Antekounmpo. Dit record is echter niet zijn eerste. Hij heeft als 21-jarige ook een recordaantal triple-doubles achter zijn naar staan. Met zijn totaal op 15 stuks doet hij beter dan Magic Johnson en LeBron James. 

Niet alleen Dallas had een zin om te scoren in de NBA. Ook Philadelphia won met een 141-94 tegen Cleveland. New York verloor in eigen huis de thriller tegen Indiana met 103-104. Utah won thuis tegen Memphis met 126-112. Houston versloeg tenslotte Phoenix met 115-109.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer