Sport.be

Andere sporten

Doncic breekt 30 jaar oud record van Jordan (VIDEO)

09.12.2019 | Erik Duchateau

Belga

In de NBA heeft de Sloveen Luka Doncic een 30 jaar oud record van Michael Jordan gebroken.

Nadat hij zaterdag met de Dallas Mavericks tegen de New Orleans Pelicans (130-84 zege) zijn 18de NBA-wedstrijd op rij speelde waarin hij goed was voor minstens 20 punten, 5 rebounds en evenveel assists, volgde nummer 19 zondag tegen Sacramento.

De Mavs gingen weliswaar met 106-110 onderuit, maar Doncic liet toch 27 punten, 7 rebounds en 8 assists noteren. Daarmee veegde hij het record van Jordan uit 1989 van de tabellen.

Vorig seizoen werd de Sloveen al verkozen tot Rookie van het Jaar in de NBA, dit jaar wordt hij al bij de groten LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Anthony Davis en James Harden gerekend en dus is hij ook kanshebber om MVP van het seizoen te worden.

Het record van zondag was bovendien niet zijn eerste, bij de spelers jonger dan 21 jaar heeft hij ook een recordaantal triple-doubles achter zijn naam. Met 15 stuks doet hij beter dan onder meer Magic Johnson en LeBron James.

Na de zevende nederlaag van het seizoen en het einde van een reeks met vijf zeges op rij, staat Dallas op de derde plaats in de Western Conference, na de twee teams uit Los Angeles. Bij de Lakers was Anthony Davis in de 142-125 zege tegen Minnesota de grote uitblinker. De 26-jarige Davis kwam tot maar liefst 50 punten, een persoonlijk record dit seizoen. Daarmee zette hij zelfs LeBron James, doorgaans de grote leider bij de Lakers, in de schaduw.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer